Najavljeno 10. izdanje sajma Kvarner Expo @ Opatija

Sajam će biti otvoren od srijede do subote, s time da će u srijedu radno vrijeme biti od 12 do 20 sati, u četvrtak i petak od 10 do 20 sati, a u subotu od 10 do 16 sati. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Opatija – Više od 250 izlagača iz čitave Hrvatske okupit će se sutra, u srijedu 27. ožujka, na opatijskoj Slatini, jer je točno u podne toga dana najavljeno otvorenje jubilarnog, desetog izdanja sajma Kvarner Expo.

– Za nas je svaka nova manifestacija posebna, i svakoj pristupamo kao da je prva. Kad pogledamo deset godina unazad, možemo biti zadovoljni jer smo uspjeli brendirati manifestaciju koja je postala prepoznatljiva javnosti, ali i promovirati čitav niz kvalitetnih proizvoda koji su pronašli svoje mjesto na domaćem i stranom tržištu, kazao je Josip Dedić, predsjednik Udruženja obrtnika Opatija, udruge koja organizira ovaj događaj, podsjetivši da je jedan od takvih komercijalnih uspjeha ostvarila i Pekarnica Slastica Vilma iz Raba koja je jedno od prvih predstavljanja javnosti imala upravo na opatijskoj priredbi.

Novi, originalni suveniri i dalje su osnovna težnja sajma, koji će dijeliti i nekoliko vrsta nagrada – stručni žiri odabrat će najbolje u kategorijama prehrambenog suvenira, uporabnog suvenira i umjetničkog suvenira, te će se među prvoplasiranima u te tri kategorije izabrati i jedan dobitnik nagrade Grand Prix, kao ukupni pobjednik sajma. Posebna priznanja dodijelit će Turistička zajednica Kvarnera, za suvenir koji na najoriginalniji način predstavlja to područje, te tvrtka Katarina Line, za najbolji suvenir s morskim motivom.

– Ove godine imamo preko 250 izlagača, a iako zbog krize brojni sajmovi imaju probleme s popunjenošću, mi smo jedan dio zainteresiranih morali i odbiti jer više nismo imali mjesta. Dio izlagača dolazi organizirano, pa će nam se predstaviti čak 14 od ukupno 20 županijskih obrtničkih komora u Hrvatskoj, kao i Hrvatska gospodarska komora sa nekolicinom županijskih komora, ali i turističke zajednice pojedinih županija. Iz Primorsko-goranske županije na sajmu će sudjelovati 21 proizvođač suvenira, kazao je tajnik UO Dušan Mušćo.

Sajam će biti otvoren od srijede do subote, s time da će u srijedu radno vrijeme biti od 12 do 20 sati, u četvrtak i petak od 10 do 20 sati, a u subotu od 10 do 16 sati. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

– Ovo je jedini specijalizirani sajam pod okriljem Hrvatske obrtničke komore. Početna ideja bila je iznjedriti hrvatski suvenir, koji će već na prvi pogled buditi asocijacije na našu zemlju, u čemu treba podržati rad obrtnika, umjetnika, slastičara, svih kreativnih ljudi. Osobno, svake godine na sajmu nađem nešto vrlo interesantno, a vjerujem da će tako biti i s našim posjetiteljima, kazao je Darko Mauša, počasni predsjednik Udruženja.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!