Najavljeno 14. Ljeto na Gradini – Očekuje nas raznovrsan i bogat program uz čak 327 izvođača

Ove se godine Ljeto na Gradini održava po 14. put zaredom, a iz godine u godinu u prostoru kaštela nastupaju mnogobrojni renomirani glazbenici, umjetnici, glumci, performeri pa je tako dosad u sklopu Ljeta na Gradini nastupalo čak 1.800 izvođača u čijim je izvedbama uživalo više od 140.000 posjetitelja.

Rijeka – Danas je na Trsatskoj gradini uz prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev najavljeno ovogodišnje 14. izdanje Ljeta na Gradini. Raznovrstan programski sadržaj održavat će se od 06. srpnja do 01. rujna, a brojit će ukupno 20 programa.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić – organizator Ljeta na Gradini, Marko Filipović – zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke i Petar Škarpa – direktor TZ grada Rijeke.

Ove se godine Ljeto na Gradini održava po 14. put zaredom, a iz godine u godinu u prostoru kaštela nastupaju mnogobrojni renomirani glazbenici, umjetnici, glumci, performeri pa je tako dosad u sklopu Ljeta na Gradini nastupalo čak 1.800 izvođača u čijim je izvedbama uživalo više od 140.000 posjetitelja.

Ove će se godine tom broju pridodati čak 327 izvođača koji će nastupati na ukupno 6 konceptualno – tematskih manifestacija koje čine platformu programskog sadržaja Ljeta na Gradini. Posjetitelji će moći uživati i u 7 koncertnih nastupa, 3 dramske predstave, 2 mjuzikla te umjetničko – obrazovnim i zabavnim programima.

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 06. srpnja uz plamenove 5000 svijeća, a program će trajati do 01. rujna 2018. godine i bit će zaključen manifestacijom „Baltazar na Gradini“.

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti u pretprodaji u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu, u sustavu mojekarte.hr te putem prodajne platforme rijekamarketplace.com od srijede 19.06.

– Zadovoljstvo mi je najaviti 14. izdanje Ljeta na Gradini obzirom da već nekoliko mjeseci pripremamo program u kojemu će ove godine sudjelovati čak 327 izvođača unutar 20 manifestacija. Platformu programskog sadržaja činit će 6 konceptualno tematskih programa te ovim putem zahvaljujem svim partnerima tih projekata koji su nam garancija kvalitetnog sadržajnog dijela. Zahvaljujem također Gradu Rijeci i TZ grada Rijeke na potpori u organizaciji. Prošlih godina smo letvicu postavili vrlo visoko u smislu organizacije i u programskom smislu i vjerujem da će tim ljudi koji radi na ovom projektu još jednom opravdati razlog dolaska brojnih posjetitelja na Ljeto na Gradini, riječi su Vedrana Babića, organizatora Ljeta na Gradini.

– Ova manifestacija je dokaz kako vrijeme brzo leti, nakon uspješnog Adventa na Gradini koji je postao jedan od najprepoznatljivijih manifestacija i advenata u Hrvatskoj ulazimo u ljeto s manifestacijom koja se nakon 13 godina etablirala kao ona koja privlači brojne posjetitelje. Brojke od dosad održanih 380 programa koje je posjetilo 140.000 posjetitelja u ovih 13 godina su zaista fascinantne. Program Ljeta na Gradini je svake godine sve sadržajniji i inovativniji i organizatorima želim sreću i o ovoj godini održavanja, izjavio je Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.

– Drago mi je da smo se našli danas na prezentaciji još jednog izuzetno kvalitetnog i bogatog program. Ljeto na Gradini kao i Advent na Gradini dali su najposjećenijem turističkom lokalitetu u našem gradu bitno drugačiju dimenziju od one koja je bila unazad 5 do 10 godina. Danas mnogi turisti dolaze u cijenu zonu Trsata i drago mi je da će mnogi od njih uživati i u ovogodišnjem programu Ljeta na Gradini. Želim čestitati organizatorima na svim dosadašnjim godinama pa i na ovoj i nadam se dobroj suradnji i u budućnosti, na kraju je dodao Petar Škarpa, direktor TZ Grada Rijeke.

error: Content is protected !!