Najavljeno deveto izdanje Bečkog tjedna u Opatiji

Bogat program i ove godine uključuje radionicu za djecu, koncert, degustaciju bečkih vina, humanitarnu modnu reviju, svečani bal…

Opatija – Manifestacija Bečki tjedan koja se već tradicionalno održava svake godine u rujnu, svoje deveto izdanje doživljava od 18. – 21. rujna na raznim lokacijama u gradu. Bogat program i ove godine uključuje radionicu za djecu, koncert, degustaciju bečkih vina, humanitarnu modnu reviju, svečani bal…

Djeca svih uzrasta željna znanja o bečkoj prijestolnici mogu doći u kavanu opatijskog hotela Palace Bellevue u srijedu 18.09. kada se s početkom u 18 sati, održava radionica za djecu pod nazivom „Beč za djecu“. Za tu prigodu članovi Društva naša djeca osmislili su Bajkaonicu – pričanje tradicionalnih priča, malu bečku kuharicu na kojoj najmlađi kroz interaktivnu i zabavnu igru uče kako pripremiti sacher tortu ili germknedle te likovno – kreativnu radionicu izrade kruna. Kao i svake godine polaznici radionice mogu kušati tradicionalnu bečku slasticu Sacher tortu. Ulaz na radionicu koja se održava u suradnji s Društvom naša djeca je slobodan.

U petak 20.09. s početkom u 18 sati na terasi Remisens Premium Hotela Kvarner održava se zanimljiva večer u kojoj svi posjetitelji mogu degustirati bečka vina uz svečani koncert Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4. Nakon koncerta, na istom mjestu održava se i tradicionalna humanitarna modna revija u organizaciji Lions kluba Opatija. Važno je napomenuti kako je sav prihod koji će se prikupiti na modnoj reviji namijenjen nabavci automatskog vanjskog defibrilatora (AED uređaja). Ulaz na sva događanja toga dana je slobodan.

U subotu 21.09. koncert ponovno održava Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4, no ovoga puta u Parku Angiolina ispred Švicarske kuće u kojoj se također može pogledati izložba Mónike Czédly „Modni ormar carice Sisi“.

Kulminacija bečkog tjedna događa se u subotu 21.09. svečanim Bečkim balom koji se po 12. put održava u Kristalnoj dvorani Remisens Premium Hotela Kvarner. Otvorenje bala zakazano je za 20:30 sati uz nastup plesne škole ‘Tanzkomitee’ i orkestra ‘Original Wiener Strauss Capelle’. Cijena ulaznice iznosi 400,00 kn te uključuje svečanu večeru, a svi zainteresirani mogu ih kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb, Opatija) radnim danom od 08.00 do 16.00 sati.

Za vrijeme trajanja manifestacije (15.-22.09.) kavane hotela Remisens Premium Hotel Kvarner i Remisens Premium Hotel Palace Bellevue nude posebnu ponudu bečkih slastica.

error: Content is protected !!