Najavljeno „Ljeto na Ljetnoj 2018.“

…ilustracija…

Ovogodišnju koncertnu sezonu otvorit će tribute band The Dire Straits Experience koji prvi put gostuju na Ljetnoj u sklopu europske turneje.

Opatija – Koncerti The Dire Straits Experience, Zucchera, Tonyja Cetinskog, Prljavog kazališta i Massima, opera Ero s onoga svijeta, mjuzikl Mamma Mia, Retropatija, Liburnija Jazz Festival, Opatija Riviera Blues Festival, Festival folklora, Liburnija Film Festival, Melodije Istre i Kvarnera i Perpetuum Jazzile tek su dio atraktivnog programa koji ove sezone posjetiteljima nudi „Ljeto na Ljetnoj 2018.“ Program je najavio ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, koji je istaknuo kako su se potrudili da idu korak više od onog što su imali prošle sezone te sa zadovoljstvom može najaviti bogat i raznolik program za sve generacije.

Najavi je prethodilo potpisivanje ugovora o sponzoriranju programa manifestacije „Ljeto na Ljetnoj 2018.“ koji je s ravnateljem Festivala potpisala direktorica korporativnog bankarstva Zagrebačke banke, Regionalnog centra Kvarner – Korporativni centar Rijeka Tamara Sergo. Ona je zahvalila Gradu Opatiji i Festivalu na kvalitetnoj dugogodišnjoj suradnji te naglasila kako Zagrebačka banka ulaže u projekte kulture diljem zemlje. Ravnatelj Festivala zahvalio je Zagrebačkoj banci što niz godina sponzorira manifestacije Festivala te istaknuo kako su ponosni što su upravo oni prepoznati kao dugogodišnji vrijedni partner, budući da je danas u kulturi naći sponzora gotovo pa „nemoguća misija“. Nakon potpisivanja ugovora najavio je „Ljeto na ljetnoj“ te kazao kako ga posebno veseli što se širi publika koja dolazi u Opatiju, a jumbo plakati koji najavljuju događaje prisutni su diljem zemlje, ali i u Sloveniji i Italiji.

Ovogodišnju koncertnu sezonu otvorit će tribute band The Dire Straits Experience koji prvi put gostuju na Ljetnoj u sklopu europske turneje.

– Za ljubitelje domaće glazbe tu je Festival MIK, a za ljubitelje opere jedna od naših najboljih opera Ero s onoga svijeta. Slijede mjuzikl Mamma Mia, popularna RetrOpatija koja je zasigurno najveći disco party ne samo na Kvarneru već i u Hrvatskoj, zatim Liburnia Jazz Festival te još jedno svjetsko ime glazbene scene – Zucchero koji će posjetiti Opatiju u sklopu svoje svjetske turneje. Ugostit ćemo Opatija Riviera Blues Festival, našeg vrhunskog glazbenika Tonyja Cetinskog, treći Festival folklora Naši tanci i stari užanci, kao i poznate glazbenike Prljavo kazalište i Massima. Tu je već tradicionalno i Liburnia Film Festival te za kraj kolovoza koncert popularnih Perpetuum Jazzile, kazao je Dešković te istaknuo kako je to tek izbor događanja koje očekuju posjetitelje „Ljeta na Ljetnoj“, jer uz navedeno organizirani su i ljetno kino na Maloj ljetnoj, prijenosi utakmica, kao i paralelni program u Centru Gervais.

N. Cvjetovć / PodUčkun.net

error: Content is protected !!