Najavljeno novo izdanje manifestacije ”Pod ložom – iznad svih” @ Kastav

Arhiva: Pod Ložun - iznad svih

Arhiva: Pod Ložun – iznad svih

Najavljeno je 14 izložbi, a sve započinje 3. svibnja s Ana Mariom Sambol, mladom diplomiranom dizajnericom iz Zagreba. Ona će izložiti slike, nakit, odjeću, torbice i modne detalje pod nazivom ”Moja Afrika”.

Kastav – Manifestacija ”Pod ložom – iznad svih” i ove će se godine održati u organizaciji kulturno-umjetničke udruge ”Vita-Art” te uz potporu Grada Kastva i TZ Grada Kastva. Autori će se javnosti predstaviti u staroj Gradskoj loži u Kastvu, i to u razdoblju od svibnja do rujna ove godine.

Najavljeno je 14 izložbi, a sve započinje 3. svibnja s Ana Mariom Sambol, mladom diplomiranom dizajnericom iz Zagreba. Ona će izložiti slike, nakit, odjeću, torbice i modne detalje pod nazivom ”Moja Afrika”.
Tjedan dana kasnije, 10. svibnja, predstavit će se ”Mali Kartec”, Dom za starije i nemoćne osobe PGŽ s Krka. Uz izložbu slika i ručnih radova svojih štićenika, prikazat će i film o svome radu prilikom organizacije Olimpijade za starije osobe, a nastupit će i njihov zbor i klapa.

Dvije lipanjske izložbe pripadaju diplomiranoj slikarici Sandy Uran te radu Sveučilišne knjižnice iz Rijeke. Riječka će novinarka 21. lipnja prikazati svoje slike i modne radove te suvenire, a djelatnici knjižnice 28. lipnja predstavit će dokumentarni film o Bašćanskoj ploči, ali i projekt ”Riječke novine”. Izložbu vina i maslinovih ulja te degustaciju priuštit će 12. srpnja zainteresiranima predstavnici vina Zigante iz Kostajnice, nedaleko Grožnjana, kada će sudjelovati i Martina Kršul sa svojim umjetničkim fotografijama na temu vina i vinove loze.

Izložba: Moja Afrika

Izložba: Moja Afrika

Mirjana Matić, diplomirana slikarica iz Višnjana izložit će svoje radove pod nazivom ”Idealni zavičaj”, a ženska klapa Višnjanke događaj će popratiti spletom hrvatskih pjesama.

Kolovoz će biti nešto ”gužvovitiji” pa će se tako devetoga predstaviti Ravnogorske vunarice iz Gorskog kotara sa svojim radom s vunom, modnom revijom i radionicom, a šesnaestoga Kastav ugošćuje poznatog opatijskog slikara Đorđa Petrovića koji će publiku upoznati sa svojim slikama i objektivima na izložbi pod nazivom ”Nestanak”. Nakon njega, 23. kolovoza prostore ponovno zauzimaju Istrijani, ovaj puta Udruga za promicanje kulture i znanosti i očuvanje hrvatske tradicijske baštine iz Pule, s programom ”Volim Istru”. Uvodnu riječ održat će prof. dr. sc. Nevio Šetić nakon kojeg će nastupiti tenor Zoran Tomić.

Posljednji izlagač u kolovozu jest Matica Slovačka iz Rijeke s gostima slovačkih društava iz Iloka, Kovačice iz Srbije i grada Hrušova iz Slovačke. Predstavit će se sa slikama, ručnim radovima, folklorom i slovačkim tradicionalnim jelima.

Rujan će započeti gostovanjem Turističke zajednice iz Fužina koji će se 6. rujna predstaviti s prigodnim programom te izložbom slika dvoje autora iz Gorskog kotara.

Milena Kapetanović iz Rijeke, poznata dizajnerica nakita i odjeće ”Peperoncina design”, 13. rujna će publici upriličiti malu modnu reviju, a 20. rujna Vedran Ružić, mladi muzičar i slikar iz Voloskog gostuje s izložbom slika pod nazivom ”U čast Vincentu”, uz glazbeni nastup Jazz tria.

Posljednji dio ovogodišnje manifestacije održat će se 27. rujna. Uoči Bele nedeje u Kastvu će gostovati Turistička zajednica Baranje iz Belog Manastira s eno, etno i gastronomskom ponudom uz program pod naslovom „Baranja na Kvarneru“, a uz njih će se predstaviti i folklor te tamburaški sastav.

Organizatori poručuju kako je u pripremi i štampanje prospekata koji će svim zainteresiranima u travnju omogućiti i detaljniji uvid u cjelokupni program.

Sanja Monar / PodUčkun.net

error: Content is protected !!