Najavljeno obilježavanje 10 godina akcije Grad Opatija – prijatelj djece

...ilustracija...

…ilustracija…

Dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić podsjetila je prisutne da Dječje gradsko vijeće djeluje ove godine u desetom sazivu, a da su rezultati koje postižu prepoznati i van granica naše zemlje te pozvala sve male i mlade Opatijce da se pridruže proslavi obilježavanja obljetnice.

Opatija – Grad Opatija slavi 10 godina akcije Grad – prijatelj djece, a obljetnica dobivanja prestižnog naslova obilježit će se nizom aktivnosti od 20. do 22. studenog, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Ivo Dujmić, dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić i predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Opatija – prijatelj djece Sanja Škorić.

Dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić podsjetila je prisutne da Dječje gradsko vijeće djeluje ove godine u desetom sazivu, a da su rezultati koje postižu prepoznati i van granica naše zemlje te pozvala sve male i mlade Opatijce da se pridruže proslavi obilježavanja obljetnice.

Predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Opatija – prijatelj djece Sanja Škorić naglasila je kako je mjesec studeni u Opatiji u znaku dječjih prava te je početkom mjeseca održana prezentacija „Opatijska dječja prava i svijet podržava“, a nadolazeći vikend bit će u znaku proslave desete godišnjice od dobivanja titule Grad – prijatelj djece.

– U paviljonu Juraj Šporer bit će postavljena izložba o svih deset saziva Dječjeg gradskog vijeća i izloženi radovi polaznika opatijskog vrtića i osnovne škole, prezentirat će se video-spot koji su napravili mali vijećnici o Opatiji – gradu prijatelju djece te će se proglasiti najbolji u Natječaju „Moj život u Gradu Opatiji – prijatelju djece“. Izložba će biti otvorena od 20. do 22. studenog. U Šporeru ćemo održati i radionice na temu Konvencije o pravima djeteta, najavila je Škorić.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je kako je ponosan što Opatija već deset godina nosi titulu Grada prijatelja djece, koji je stekla među prvih pet gradova u Hrvatskoj, a danas u Hrvatskoj 44 gradova i općina nosi ovu prestižnu titulu, dok je u akciju uključeno 104 gradova i općina.

Program
Petak, 20. studeni
10,30 h – 11,30 h – Prvi dio Prezentacije
10,30 h – 10,35 h – Program otvara dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić
10,35 h – 10,45 h – Mali spot o Opatiji gradu prijatelja djece (Dječje gradsko vijeće, Dječji forumi DND Opatija)
10,45 h – 11,00 h – Akcija „Gradovi /općine – prijatelji djece“, gđa. Sanja Škorić predsjednica Koordinacijskog odbora
11,00 h – Pozdrav gradonačelnika gsp. Ivo Dujmić
11,05 h – Pozdrav i čestitke uzvanika
11,15 h – Nastup djece DV Opatija i DV Girotondo

11,40 h – 13,00 h – Drugi dio Prezentacije
11,40 h- 12,00 h – Naših prvih 10 saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatija – Ivan Tancabel, predsjednik DGV Opatija
12,00 h – Proglašenje najboljih radova pristiglih na Natječaj „Moj život u Gradu Opatiji – prijatelju djece“ – predsjednik komisije i djeca članovi komisije
12,15 h – Otvorenje izložbe
12,30 h – 13,00 h – Domjenak
16,30 h – 19,00 h – Radionica: Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta – što znam – što mogu još naučiti

Subota, 21. studeni i nedjelja, 22. studeni

10,00 h – 18,00 h – slobodan obilazak izložbe

Aktivnost: „Daj 10 za dječja prava u Gradu Opatiji prijatelju djece“
– otisak dlanova posjetitelja izložbe na velikom platnu

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!