Najavljeno predstavljanje knjige Vjekoslave Jurdane ”Pašta i fažol“ @ Zagreb

Najavljeno predstavljanje knjige Vjekoslave Jurdane ”Pašta i fažol“ @ Zagreb

Vjekoslava Jurdana

Uz autoricu na predstavljanju će sudjelovati Jennifer Lazarić Jungić, Franjo Butorac te Lada Žigo Španić…

Zagreb – Godina jubileja, u kojoj se bilježi 115. obljetnica Gervaisova rođenja i 90. od objavljivanja njegovih Čakavskih stihova, okrunjena je objavljivanjem knjige prof.dr.sc Vjekoslave Jurdane ”Pašta i fažol“ – o književnosti i hrani uz izbor iz djela Drage Gervaisa.

Tim povodom Društvo hrvatskih književnika danas, 9. listopada s početkom u 12 sati u svojim prostorijama ugostit će predstavljanje knjige na kojem će uz autoricu, govoriti Jennifer Lazarić Jungić, Franjo Butorac te Lada Žigo Španić. Predstavljanje organizira Društvo hrvatskih književnika i Udruga OS.

– Knjiga donosi suvremene i nove spoznaje o Gervaisovu stvaralaštvu (uvodna studija), specifičan tematski (hrana) izbor stihova i drama na čakavskome, osebujan prilog tematski vezan uz fažol kao namirnicu koja je osnova nizu jela, već objavljen tekst o Gervaisu na engleskome jeziku, prijevode Gervaisovih pjesama na njemački, talijanski, francuski. Predstavlja sveobuhvatni pristup Gervaisovu opusu koji dosad nije strukturiran na takav način što može potaknuti interes potencijalne publike, napisala je izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč-Konestra u recenziji knjige.

error: Content is protected !!