Najavljeno putopisno predavanje i zbor građana @ Mune

Mune

U uvodnom dijelu skupa od 17:30 do 19 sati, Rado Sluga će održati predavanje pod nazivom ‘Camino de Santiago, francuski put’, nakon čega sljedi dio posvećen radu mjesnog odbora.

Mune – Vijeće mjesnog odbora Mune, večeras će, s početkom u 17:30 sati, u prostorijama Društvenog doma Mune održati skup građana MO Mune.

U uvodnom dijelu skupa od 17:30 do 19 sati, Rado Sluga će održati predavanje pod nazivom ‘Camino de Santiago, francuski put’.

– Camino de Santiago je hodočašće, koje obuhvaća više putova, iz različitih smjerova, do Santiaga. Na ovom predavanju biti će predstavljen put, koji kreće iz Saint Jean Piere de Porta u francuskim Pirenejima i u dužini 890 km vodi do Santiaga de Comopstela u Galiciji, Španjolska. Put je UNESCO unio u europsku kulturnu baštinu, a svake godine ga prehoda više tisuću ljudi. Predavanje obuhvaća povijest i jednomjesečno hodanje po tom putu, uz prikazivanje fotografija. Gospodin Rado Sluga je u pedesetim godinama prošlog stoljeća živio u Munama, gdje je i pohađao prvi razred osnovne škole, a kasnije je nekoliko godina tu provodio školske praznike, najavio je predsjednik vijeća mjesnog odbora Ivan Mihaljek.

U nastavku od 19:30 sati skup će se nastaviti prema sljedećem dnevnom redu: Godišnje i financijsko izvješće o radu Mjesnog odbora u 2017. godini, Plan rada i financijski plan Mjesnog odbora za 2018. godinu te odgovori vijećnika na pitanja građana. Nadamo se odazivu svih zainteresiranih stanovnika MO Mune i prijatelja Muna.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!