Najbogatiji dan u povijesti FEN-a: Deset događanja grad ispunilo kazalištem @ Opatija

fen_drugi_dan_2016 (4)

Čak sedam izvedbi pet različitih predstava, dvije radionice i „lutajući sakupljač dojmova“ Mladen Kušec čine ukupno okruglih deset programa i čitav dan ispunjen kvalitetnim kazališnim aktivnostima.

fen_drugi_dan_2016 (5)

Opatija – Drugi dan FEN-a donio je apsolutno najveći broj programa, ne samo na ovom izdanju, nego i u svim dosadašnjim godinama. Čak sedam izvedbi pet različitih predstava, dvije radionice i „lutajući sakupljač dojmova“ Mladen Kušec čine ukupno okruglih deset programa i čitav dan ispunjen kvalitetnim kazališnim aktivnostima.

– Sve ovo skupa ima vrijednost i držim da je FEN lijep događaj. Ovdje ima puno vrhunskih glumaca, puno djece i mladih, a to je za mene sreća. I ja ću snimiti na FEN-u seriju emisija za HTV. Hvala bogu da se događa, da postoji. Čujte, pet godina, lijepi susreti i događanja ostaju u predivnim sjećanjima. Možete li zamisliti koliko takvih sjećanja ima FEN? Nadam se da će doživjeti moje godine, kazao je Kušec.

fen_drugi_dan_2016 (2)

Jutarnji je dio programa pripao najmlađima – predstava „To je to“ Teatra Tirena, koja je gostovala u Dječjem vrtiću Ičići i Dječjem vrtiću Veprinac mališanima je na zanimljiv način približila tešku temu o prolaznosti života, a basna „Lisica i roda“ u interpretaciji Studija Kubus odgovorila je na pitanje mogu li nepovjerljive lisica i roda postati – prijateljice, te tako za ovaj „šumski svijet“ zainteresirala školarce OŠ Rikard Katalinić Jeretov i Dječjeg vrtića Volosko. Prekrasni „Vrtuljak“ Teatra OZ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u vrtlogu emocija prenio je dirljivu priču o odrastanju.

fen_drugi_dan_2016 (1)

Večernji dio programa bio je rezerviran za one nešto starije – ponovo je na FEN-u, također u „Šporeru“, prikazana predstava „Nemreš pobjeć od nedjelje“ Ludens teatra koja je gostovala i na prvom FEN-u, a radi se o ljubavnoj priči ispričanoj iz „pera“ Tene Štivičić, najpoznatije hrvatske dramaturginje. Drugi dan FEN-a zaključen je u Zlatnoj sali hotela Imperial, predstavom „Miris lovine“ Teatra Moruzgva koja je ponudila drastično rješenje za bračne probleme…

Na zadnjoj je predstavi uručen i posebno, umjetnički oblikovano, sušilo za kosu Lutkarskom studiju Kvak, koji spada među jedno od pet kazališta što su sudjelovala na svim dosadašnjim izdanjima FEN-a.

– Hvala FEN-u što svake godine ugošćava nas i naše tikviće, to su naše lutke napravljene od tikava koje se svake godine sjajno provode, kazala je Bojana Klepač koja je uime kazališta preuzela nagradu.

fen_drugi_dan_2016 (2)

Festival neovisnih kazališta traje do nedjelje, 3. travnja, do kada će se održati 25 događanja. Danas, u četvrtak održat će se čak pet izvedbi kazališnih predstava. Lutkarski studio Kvak u 10 sati u Najmanjem kazalištu na svijetu u Brseču uprizorit će veseli lutkarski mjuzikl „Tri praščice“, a Teatar 054 u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer na vrlo originalan način u 11 sati prepričat će slavnu priču „Mali princ“. Treća predstava za djecu, „Neispričana bajka“, na istom mjestu na rasporedu je u 18 sati, a igraju UO Ruždijak i Perković (RUPER). Sat vremena kasnije Villa Angiolina ugostit će predstavu „Bitka na Neretvi“ s kojom počinje večernji dio programa, namijenjem odraslima, a u tom tonu bit će i gostovanje kazališta Moving Music Theatre u sklopu programa „Ovo morate vidjeti“ s predstavom Dnevnik jednog luđaka – u dvorani Imperial u 21 sat.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: A. Saška Mutić

error: Content is protected !!