ERSTE AD

Najbolje vaterpolske reprezentacije na LEN Europa kupu @ Kantrida

…ilustracija…

Na finalnom turniru će nastupiti selekcije Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Srbije i Španjolske, a odigrat će se ukupno 16 utakmica, uključujući i finalnu utakmicu za naslov pobjednika koja je na rasporedu u nedjelju, 8. travnja u 20.30 sati. Detaljan raspored utakmica provjerite u nastavku teksta…

Rijeka – Super finalni turnir LEN Europa kupa igrat će se od 5. do 8. travnja na bazenima Kantrida, a okupit će osam reprezentacija.

Na finalnom turniru će nastupiti selekcije Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Srbije i Španjolske, a odigrat će se ukupno 16 utakmica, uključujući i finalnu utakmicu za naslov pobjednika koja je na rasporedu u nedjelju, 8. travnja u 20.30 sati.

Press konferenciji uoči početka turnira medijima su se obratili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda, glavni tajnik HVS-a Renato Živković te Marco Birri, operativni menadžer LEN-a, krovne europske organizacije vodenih sportova.

Gradonačelnik Rijeke izrazio je zadovoljstvo što je Rijeka odabrana za domaćina novog natjecanja, ističući kvalitetu reprezentacija koje će nastupiti. „Rijeka je već organizirala brojna sportska događanja europske i svjetske razine, kao što je Europsko prvenstvo u malim bazenima 2008. godine te ima dobru suradnju s LEN-om, a ovim turnirom započinjemo obilježavanje 110.-te obljetnice vaterpola i plivanja u Rijeci“, rekao je Obersnel te pozvao sve gledatelje da dođu na Kantridu gdje će uživati u dobrim utakmicama. Predrag Sloboda, predsjednik HVS-a, napomenuo je da će u Rijeci nastupiti gotovo sve najbolje svjetske reprezentacije te zahvalio svima koji su omogućili odigravanje završnu fazu LEN Europa kupa u Rijeci. Sloboda je zaključio da će od ovog natjecanja koristi imati i turizam, uzevši u obzir geografsku blizinu država iz koje dolaze natjecatelji i njihovi navijači.

Marco Barri, operativni menadžer LEN-a, europske organizacije vodenih sportova, kazao je kako je Rijeka postala njihov „drugi dom“, izrazivši uspješnost organizacije natjecanja u Rijeci. „LEN Europa kup je novo natjecanje, osmišljeno s ciljem dodatne popularizacije vaterpola, a s obzirom na elitu vaterpola koja dolazi u Rijeku, mogli bi ga nazvati i „malim svjetskim prvenstvom.“ Navodeći iznenađenje velikim interesom medija za ovo nadmetanje, Barri je izjavio kako će utakmice prenositi TV kuće iz svih zemalja koje nastupaju, a gledatelji će zbivanja u riječkim bazenima moći pratiti i putem online streaminga. Predstavnik LEN-a je čestitao Rijeci 110 godina vaterpola i plivačkog sporta te pozvao sve ljubitelje sporta da dođu na Kantridu.

Svakog dana natjecanja odigrat će se četiri utakmice, a dnevne ulaznice, kupnjom kojih će se moći pogledati višesatni dnevni raspored, prodavat će se po cijeni od 50 kuna.

Na turniru će započeti i humanitarni dio festivala sporta i rekreacije „Homo si teć 2018.“ u koji će se zainteresirani moći uključiti donacijom od deset ili više kuna. Donatori će dobiti silikonsku narukvicu s natpisom „Trčim i pomažem“, a sva sakupljena sredstva ići će za nabavku opreme i rekvizita namijenjenih sportašima s invaliditetom na području grada Rijeke.

Raspored
5.travnja – četvrtak

Grupa A
Mađarska – Grčka
Italija – Španjolska

Grupa B
Srbija – Crna Gora
Francuska – Hrvatska

6.travnja – petak
Grupa A
Mađarska – Italija
Španjolska – Grčka

Grupa B
Srbija – Francuska
Hrvatska – Crna Gora

7.travnja – subota
Grupa A
Mađarska – Španjolska
Italija – Grčka

Grupa B
Srbija – Hrvatska
Francuska – Crna Gora

8.travnja – nedjelja
Utakmica za 7.mjesto
Utakmica za 5.mjesto
Utakmica za 3.mjesto
Finale

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!