Najbolji kvarnerski škampi @ Mošćenička Draga

skampi_sm1…razna jela od škampi Dražani su mogli kušati na nekoliko štandova postavljenih na šetnici uz plažu…
…stručnjaci za ovo područje raspravljali su o novim trendovima u gastronomiji koji uključuju pripremanje jela od škampi…

Mošćenička Draga – Poznata je priča koja kaže da najbolji kvarnerski škampi dolaze iz plavog kvarnerskog blata, u što su se mogli uvjeriti mnogobrojni posjetitelji zanimljive manifestacije ”Dani kvarnerskog škampa”, koja se tijekom proteklih dana održavala u Mošćeničkoj Dragi, a zaključena je za vikend na tamošnjoj rivi.
Razna jela od škampi Dražani su mogli kušati na nekoliko štandova postavljenih na šetnici uz plažu, a ugostitelji su predstavili i jelovnike koji se mogu naći u restoranima. Nakon što je tjedan dana ranije u eko-muzeju otvorena izložba ”Sačuvane prirodne ljepote kvarnerskog podmorja” te je održano niz predavanja o biologiji te načinu ulova škampi, tijekom subote u hotelu Mediteran održan je okrugli stol na temu kvarnerskog škampa.
Stručnjaci za ovo područje – Milvana Arko Pijevac, Aron Smešny, Marin Kirinčić, Branko Šuljić i Robert Mohović, ugostitelji Edo Galović i Bruno Vunić te koćar Damir Badžek, raspravljali su o novim trendovima u gastronomiji koji uključuju pripremanje jela od škampi.
Specijaliteti poput kuhanih repova škampi umotanih u mladu učkarsku skutu ili palačinke punjene pastom od škampi, svakako je nešto što golica nepca svim gastronomadima, a neka od sličnih jela mogli su kušati i gurmani na draškoj rivi. Manifestacijom ”Dani škampa” koju je organizirala TZ Mošćenička Draga zajedno s Katedrom čakavskog sabora te Općinom Mošćenička Draga, pokazuje kako bi se ovaj zanimljiv događaj tijekom idućih godina mogao ustaliti kao dobra uvertira u drašku turističku sezonu.
Marino Maljavac / Novi list / Liburnija.net

error: Content is protected !!