Najbolji pčelarski proizvodi ovog vikenda se predstavljaju na smotri „Medenjak z’ Opatije 2018“

Smotra je otvorena sutra od 9 do 19, a u subotu od 9 do 18 sati. U subotu u 13.30 sati učenici Ugostiteljske škole Opatija priredit će posjetiteljima Gastro Show.

Rijeka/Opatija – Proglašenje najboljeg meda u natjecanju „Zlatno ulište“ održat će se u sklopu 5. smotre pčelarstva PGŽ „Medenjak z’ Opatije 2018“. Svečano otvorenje je sutra u 11 sati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, nakon čega će biti dodijeljene diplome i plakete za najbolje uzorke meda.

Smotru su u Kašetici primorsko-goranskoj najavili ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibor Šoštarić, predsjednica i dopredsjednik Organizacijskog odbora smotre “Medenjak z’ Opatije 2018” Zdenka Laser i Želimir Depoli, Branko Vidmar iz Udruge za promociju i primjenu ekološke pčelarske etike te tajnik Udruženja pčelarskih udruga PGŽ Mirko Almaši.

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj je suorganizator Zlatnog ulišta. Senzorskim ocjenjivanjem meda analizirano je 85 prijavljenih uzoraka. U Opatiji će se predstaviti 11 izlagača meda, svi iz Primorsko-goranske županije. Predstavit će se i proizvođači pčelarske opreme koji dolaze iz drugih županija. Dalibor Šoštarić naglasio je važnost pčelarstva i kvalitetu proizvoda u Primorsko-goranskoj županiji i dodao kako je na ovogodišnjem natjecanju najviše uzoraka vrste medun te kadulja.

Dopredsjednik organizacijskog odbora smotre Želimir Depoli istaknuo je važnost edukacije djece o pčelarskim proizvodima.

Cilj manifestacije je promocija pčelarstva, edukacija pčelara i građana te predstavljanje najboljih uzoraka meda iz PGŽ te ostalih županija. Ulaz na „Medenjak z’ Opatije 2018“ je slobodan. Smotra je otvorena sutra od 9 do 19, a u subotu od 9 do 18 sati. U subotu u 13.30 sati učenici Ugostiteljske škole Opatija priredit će posjetiteljima Gastro Show.