Najmlađi ljubitelji kazališta sutra će moći pogledati interaktivnu predstavu Crvenkapica @ Opatija

predstava_crvenkapica_najava

Poznata bajka braće Grimm prva je u nizu predstava koja će se u Opatiji predstaviti u sklopu projekta ”Priča mi se priča”, a namijenjena je djeci starijoj od tri godine.

Opatija – Kazališna predstava za djecu ”Crvenkapica” u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba održat će se sutra, u subotu, 28. veljače s početkom u 11.30 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji.

Poznata bajka braće Grimm prva je u nizu predstava koja će se u Opatiji predstaviti u sklopu projekta ”Priča mi se priča”, a namijenjena je djeci starijoj od tri godine.

”Priča mi se priča” projekt je Teatra Poco Loco čiji su članovi poznata lica dječjih emisija – Dunja Fajdić iz Školskog sata, Dean Krivačić i Zrinka Kušević iz TV vrtića, tv i kazališni glumci poput Maje Katić, argentinska režiserka Renata Carola Gatica i mnogi drugi. Oni na jedinstven način djeci pričaju priče.

Uz sjajnu glumačku postavu i ”žive ilustracije”, odnosno slike projicirane na zidu, svaku bajku prati glazba uživo tako da djeca svaki put mogu upoznati i novi instrument – lutnju, flautu, harfu i dr. koje glazbenici predstavljaju nakon što priča završi.

Na ovaj način pričanja priče djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i u najranijoj dobi dobivaju priliku upoznati različita glazbala. U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima i odgajateljima, članovi Teatra Poco Loco iz priče u priču istražuju proces pripovijedanja, te uvode djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Cijena ulaznice za dijete u pratnji 1 odrasle osobe je 20 kuna, a mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, u trgovinama Foto Revija i Antikvarijat Ex Libris u Rijeci, putem interneta i pred ulazom na sam dan izvedbe od 10.30 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net