Najnovijom predstavom „Ljubavna pisma Staljinu“ kazališta Planet Art Festival Opatija otvara kazališnu sezonu

U glavnim ulogama pojavljuju se Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac, ujedno pomoćnik redateljice i scenograf.

Opatija – U opatijskom Centru Gervais ove nedjelje, 13. siječnja u 20 sati gostovanjem predstave „Ljubavna pisma Staljinu“ zagrebačkog Kazališta Planet Art započinje nova kazališna sezona u organizaciji Festivala Opatija.

Predstavu premijerno izvedenu u Zagrebu 4. studenog prošle godine, režirala je Saša Broz prema tekstu suvremenog španjolskog dramatičara Juana Mayorge. Inspirirana crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova, autora remek-djela „Majstor i Margarita“ i diktatora i glavnog cenzora Josifa Visarionoviča Staljina, predstava se bavi vječno aktualnom temom – odnosom vlasti i umjetnosti te pokušajima vlasti da kontrolira umjetnike.

Smještena je u tridesete godine Sovjetskog Saveza, u vrijeme staljinističkih čistki, kada se Bulgakov sukobljava sa Staljinom, te započinje raspravu o cijeni i granici umjetničke slobode. Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost. U glavnim ulogama pojavljuju se Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac, ujedno pomoćnik redateljice i scenograf.

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna za mjesta u parteru i 60 kuna za mjesta na balkonu, a mogu se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr. Na dan predstave, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je od 19 sati.

error: Content is protected !!