Najvažnije investicijske prilike Primorsko-goranske županije i Hrvatske predstavljene na jednom mjestu @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Program započinje panel raspravom o investicijskim mogućnostima Hrvatske i Primorsko-goranske županije u okviru Investicijskog plana EU kojeg će predstaviti povjerenik EK za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica.

Opatija – Četvrto izdanje ulagačkog simpozija Međunarodni Invest forum kojeg zajednički organiziraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka održat će se sutra, u petak, 30. listopada godine s početkom u 10 sati u opatijskom hotelu Royal. Suorganizatori ovogodišnjeg Foruma su Grad Opatija, Agencija za investicije i konkurentnost, HGK-Županijska komora Rijeka te veleposlanstvo Republike Austrije u RH.

Program započinje panel raspravom o investicijskim mogućnostima Hrvatske i Primorsko-goranske županije u okviru Investicijskog plana EU kojeg će predstaviti povjerenik EK za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica. U nastavku programa bit će predstavljena tri projekta s područja PGŽ koja su ušla na ”Junckerovu listu” – projekt e-Županije, LNG Terminal i znanstveno-tehnologijski park Step 2 te osam projekata javnog i privatnog sektora u Primorsko-goranskoj županiji.

Među zanimljivijim izlagačima ističu se Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca koja će govoriti na temu kako poboljšati poslovnu i investicijsku klimu u Hrvatskoj, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić koji će govoriti na temu ”Hrvatska – novo investicijsko okruženje”.

Među projektima koji će se predstaviti bit će natkrivanje Ljetne pozornice, razvoj zone Preluk, Automodrom Grobnik, te Mediteranski edukacijski centar izvrnosti (MECI).

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!