Nakon 17 godina, časopis Žmigavac dobio i web izdanje: zmigavac.hr

Časopis o kulturi i sigurnosti prometa nakon 100 brojeva ušao je u novu eru. Digitalnu

Rijeka – Časopis o kulturi i sigurnosti prometa Žmigavac nakon 17 godina i 100 brojeva ušao je u novu eru. Digitalnu eru. Pokrenut je portal Žmigavca (www.zmigavac.hr) koji će svakodnevno biti uz čitatelje i donositi vijesti i zanimljivosti iz svijeta prometa.

Jedinstveni časopis o prometnoj kulturi i sigurnosti prometa zajednički je projekt Autokluba Rijeka i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije odnosno Primorsko-goranske županije. Izlazio je kao prilog Novog lista svaka dva mjeseca, a pokretanjem digitalnog izdanja, Žmigavac će u tiskanom izdanju izlaziti četiri puta godišnje (ožujak, lipanj, rujan i prosinac). Izdavački savjet Žmigavca kojim predsjeda dr.sc. Hrvoje Baričević stava je da je kombinacija digitalnog i tiskanog izdanja u ovom periodu najbolja kombinacija.

Dr.sc. Hrvoje Baričević povodom izlaska Žmigavca još je jednom podsjetio na važnost časopisa.

– Stručni članci iz ove već etablirane tiskovine primarno imaju za cilj iznošenje korisnih informacija o sigurnosti prometa i prometnoj kulturi na afirmativan i popularan način. Ova edicija je stoga pravo mjesto za iznošenje širokih spoznaja o svim segmentima prometne sigurnosti od strane priznatih autoriteta i stručnjaka, kao i svih drugih sudionika u prometu. Njihova znanja i iskustva čitateljstvu mogu odaslati važne poruke i savjete o mnogim krucijalnim čimbenicima prometne sigurnosti, pa i doslovno ponuditi odgovore: kako preživjeti na našim cestama! Osim toga, u Žmigavcu se iznose i novosti iz auto industrije, izgradnje cestovne infrastrukture, izmjene zakona i propisa, preventivnog rada s mladeži i drugog. Dominantno su to teme koje obrađuju problematiku koja su fokusirana na sigurnost i kulturu u prometu u našoj regiji. Kada je riječ o konzumentima, ovaj časopis izravno je okrenut prema širokom čitateljskoj populaciji bez obzira na razinu prometnog odgoja i stupanj obrazovanja.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net