Nakon dvije godine usprkos opstrukciji dijela vijećnika konačno izabran novi sastav Savjeta mladih @ Opatija

Dio vijećnika opstruirao je proces izbora, budući da je bilo čak sedam nevažećih listića, a zbog toga je kritiku svojim kolegama uputio i predsjednik Vijeća Robert Kurelić.

Opatija – Ivona Bugnar, Raisa Gojak, Maša Kik, Iva Negro, Sara Sušanj, Kristian Tončić i Dino Žigulić članovi su novog saziva Savjeta mladih Grada Opatije, čiji je izbor nakon provedenog javnog natječaja potvrdilo i Gradsko vijeće na nedavnoj sjednici.

Podsjetimo, dosad su propala dva natječaja zato što se nije uspio prikupiti dovoljan broj prijava kandidata koji moraju zadovoljiti svega dva uvjeta – da su Opatijci i da imaju više od 15, a manje od 30 godina. Zbog toga Opatija godinu i pol nije imala Savjet mladih, a prema rezultatima izjašnjavanja vijećnika, čini se da dobar dio njih ne bi imao ništa protiv da se takva situacija nastavi.

Tako je kod izjašnjavanja bilo čak sedam nevažešćih listića, pa se može računati da je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća usvojeno uglavnom glasovima stranaka većine – SDP-a, Akcije mladih, IDS-a, Unije Kvarnera i HSU-a, koji su, uz PGS koji je dio koalicije, ali nema vijećnika, nominirali petero od sedam članova. Preostalo dvoje članova stigli su iz Učeničkog vijeća opatijske gimnazije i Kulturnog društva Leprinac. Da bi listić bio pravovaljan, trebalo je zaokružiti sedam članova Savjeta mladih, što je za sedmoro vijećnika bio prevelik napor, a zbog toga je kritiku svojim kolegama uputio i predsjednik Vijeća Robert Kurelić.

– Drago mi je potvrditi kako je konačno izabran Savjet mladih i da će u novom sastavu početi raditi na lokalnom programu za mlade. Ujedno mi je žao što je sedam vijećnika predalo nevažeće listiće jer, očito, nisu htjeli glasati za sve predložene kandidate koji, napominjem, bez naknade rade na povećanju kvalitete života mladih u Opatiji, komentirao je Kurelić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!