Nakon kineskog grada Dongtaia i Cangzhou šalje donaciju zaštitnih maski

Na inicijativu naše počasne građanke Liu Pilato Liying i gradonačelnice Cangzhoua gospođe Liang Yinghua poslana je pošiljka zaštitnih maski.

Opatija – Nakon kineskog grada Dongtaia pomoći Opatiji priključio se i prijateljski grad Cangzhou, s kojim je Opatija pred nepunih godinu dana potpisala Memorandum o suradnji. Na inicijativu naše počasne građanke Liu Pilato Liying i gradonačelnice Cangzhoua gospođe Liang Yinghua poslana je pošiljka zaštitnih maski.

Doznajemo i da je Bescarinska zona u Ningbou, čiji su predstavnici prošle godine posjetili Opatiju, organizirala sakupljanje zaštitnih proizvoda koje će donirati državama srednje i istočne Europe. Određena količina namijenjena je i Hrvatskoj.

– Meni je jasno da je Kina zahvaljujući svojim naporima i požrtvovnosti uspjela suzbiti daljnje širenje koronavirusa. Međutim, ima sve više importiranih slučajeva i ljudi obavezno moraju imati maske kada izlaze iz kuće. To je sada i navika, a i zakonska odredba. Potražnja zaštitne opreme, maski puno je veća od ponude. Činjenica da je u toj situacija vlada grada Dongtaija uspjela nama osigurati maske dokaz je njihovog odnosa prema nama u međunarodnom duhu, dokaz je njihovog prijateljstva i odgovornosti. Prenesite svima: Situacija je ozbiljna, čuvajte se, nosite maske i perite ruke, nemojte se okupljati, nemojte izlaziti! Srdačan pozdrav svima, stoji u poruci gradonačelniku koji potpisuje naša počasna građanka Liu Pilato Liying.

Prema Opatiji krenula pomoć iz kineskog Dongtaia

error: Content is protected !!