Naprasan lom: Zbog nedostatka kvoruma prekinuta današnja sjednica Vijeća @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Do tog trenutka ”odrađeno” je otprilike dvije trećine od planiranih 15 točaka dnevnog reda, a tijekom rasprave tenzije su rasle ne samo u odnosu između vladajućih i oporbenih redova, nego i između vijećnika vladajuće većine i opatijske izvršne gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

Opatija – Sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije preknuta je večeras nakon više od pet sati iscrpljujuće rasptave, i to zato što je odlaskom oporbenih vijećnika srušen kvorum pa se odluke nisu mogle donositi. Do tog trenutka ”odrađeno” je otprilike dvije trećine od planiranih 15 točaka dnevnog reda, a tijekom rasprave tenzije su rasle ne samo u odnosu između vladajućih i oporbenih redova, nego i između vijećnika vladajuće većine i opatijske izvršne gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

Tako je i prije naprasnog prekida sjednice, važan trenutak bio amandman iz klupa SDP-a na odluku o raspisivanju javnog nadmetanja za pravo građenja garaže na tržnici nakon kojeg je gradnačelnik Dujmić povukao svoj prijedlog.

Osim ove točke, raspravljalo se i o dopunama Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija, izvještaju o radu gradonačelnika te izvršenju proračuna, ali i nizu imovinsko-pravnih predmeta, a u trenutku ”pucanja” kvoruma trajalo je uvodno izlaganje ravnateljice Festivala Opatija Rajne Miloš o izvješću o radu ustanove kojoj je na čelu.

Većinu u Vijeću čini deset članova – uz pripadnike vladajuće koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a, tu je još i ”pola IDS-a”, odnosno O’Brien Schaunich, koji je i ostao u vijećnici nakon odlaska oporbenjaka među kojima je bio i njegov stranački kolega Roberto Žigulić. Međutim, budući da su već ranije iz vijećnice bili odsutni Ksenija Baždarić (HNS) i Dušan Mušćo (HSU), preostalih osmero vijećnika nije bilo dovoljno za nastavak rasprave, budući da kvorum čini minimalno devet prisutnih od ukupno 17 izabranih gradskih vijećnika.

Detaljniji izvještaj s jučerašnje sjednice s reakcijama donosimo sutra.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!