Nastava u opatijskoj osnovnoj školi počinje 7. rujna u dvije smjene

Roditelji koji dovode djecu u školu moraju imati maske i minimalno se zadržavati u školi. Roditelji mjere temperaturu djeci kod kuće.

Opatija – Gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima i članovima Stožera CZ Grada Opatije održao je sastanak s v.d. ravnateljicom OŠ „R.K. Jeretov“ Milanom Međimorec uoči početka nove školske godine opterećenog pandemijom koronavirusa. Opatijska osnovna škola, osnivač koje je Grad Opatija, ove će školske godine brojiti 550 učenika, od toga 64 prvašića. Školska godina počinje, kako je i najavljeno 7. rujna 2020. i to radom u dvije smjene u matičnoj zgradi. Učenici razredne nastave, od 1. do 4. razreda nastavu će pohađati samo ujutro, a predmetna će se nastava odvijati u dvije smjene i to naizmjence 5. i 7. odnosno 6. i 8. razredi u smjenama od 8,00 do 12,35 sati te od 13,15 do 18,05 sati. Školski će sat trajati po 40 minuta.

Osigurano je i funkcioniranje produženog boravka u područnim školama Ičići, Veprinac i Volosko za što će biti zaposlene još tri dodatne učiteljice kako bi produženi boravak bio izvediv bez miješanja djece iz različitih razrednih odjela. Ta će se zapošljavanja osigurati sredstvima osnivača, Grada Opatije. Škola je resornom ministarstvu uputila i zahtjev za zapošljavanjem dodatnih spremačica.

Grad Opatija će osigurati po dvije platnene-perive maske za svakog učenika i nastavnika. U tijeku su i pregovori s KD Autotrolej zbog podešavanja voznih redova, vezano uz najavljeni raspored održavanja nastave.

Izborna nastava, osim nastave informatike, održavat će se online, učenici će marendati u učionicama, a u blagovaonicama će biti serviran ručak. Nastava tjelesnog odgoja smije se odvijati u dvorani samo ako se između razrednih odjela dezinficira cijeli prostor dvorane i svlačionice te će se kada god to bude moguće odvijati vani. Stožer civilne zaštite Grada Opatije odlučio je i da vanjski korisnici ne mogu koristiti školsku dvoranu ni za kakve sportske ili druge manifestacije. Preventivne mjere sprečavanja širenja zaraze u školskim će se zgradama maksimalno provoditi, a detaljne će upute biti objavljene na stranicama škole, izvijestila je v.d. ravnateljica Međimorec.

Roditelji koji dovode djecu u školu moraju imati maske i minimalno se zadržavati u školi. Roditelji mjere temperaturu djeci kod kuće.

Preporuka Stožera CZ Grada Opatije je da se svi djelatnici škole testiraju kako bi se mogućnost širenja zaraze svela na minimum . Isto tako, Stožer apelira na roditelje koji su tijekom posljednjih 14 dana boravili u krajevima u kojima je povećana mogućnost zaraze u Hrvatskoj ili inozemstvu da se testiraju, ako imaju bilo kakvih sumnji, a uputnicu mogu dobiti od svog liječnika primarne zdravstvene zaštite.

Stožer civilne zaštite Grada Opatije će pratiti situaciju i bude li potrebno donositi nove mjere.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net