Nastavak kohabitacije u Matuljima? Nezavisni Željko Grbac uz podršku manjih stranaka i nezavisnih kolega istaknut će kandidaturu

Nastavak kohabitacije u Matuljima? Nezavisni Željko Grbac uz podršku manjih stranaka i nezavisnih kolega istaknut će kandidaturu

Željko Grbac

– Male stranke, male liste, dale su alternativu da se bira između dva kandidata, a ne da se glasa za jedinog istaknutog kandidata kako bi se izbjeglo raspisivanje novih izbora. Gospodo iz vijeća, na potezu ste. Nezavisni kandidat podržan od strane tri liste ili stranački kandidat podržan od strane jedne liste, poručio je Grbac.

Matulji – Preksutra će pred matuljskim vijećnicima biti treći i posljednji pokušaj za konstituiranje općinskog vijeća, a svoju kandidaturu uz podršku manjih stranaka i nezavisnih kolega istaknut će nezavisni Željko Grbac.

Uvažavajući činjenicu da je sazvana treća sjednica na kojoj bi trebalo konstituirati Općinsko vijeće, odnosno izabrati Predsjednika Općinskog vijeća, a da i dalje iz redova „velikih“ stranki ne dolaze signali kako će ponuditi prihvatljivo rješenje, ovim putem najavljujem da ću na sjednici 28.srpnja istaknuti svoju kandidaturu. Naravno ovo nije samo moja odluka, već je to rezultat dogovora unutar Nezavisne liste nositelja Grbac Željka te potpore koju mi pružaju izabrani vijećnici AM, Mosta i NL nositeljice Eni Šebalj. Zajednički smo zaključili da je kohabitacija između Općinskog vijeća i Načelnika pravi način da se provedu i realiziraju projekti koji će biti na korist svim mještanima Općine Matulji, istaknuo je Grbac te poručio da se ‘izraz kohabitacija u najširem značenju može prevesti kao „živjeti zajedno“, a svi znamo da se to može samo kroz razgovor i dogovor, uz puno razumijevanja i spremnosti na kompromise’.

– Podsjećam da je već prije drugog kruga izbora za načelnika plasirana informacija o čvrstoj i stabilnoj većini u Vijeću predvođenoj izabranim vijećnicima SDP-a, i iz tog razloga nisam želio isticati kandidaturu već im pružiti šansu da to i realiziraju. Nažalost, to se pokazalo kao još jedna „patka“ i samo potvrdilo razmišljanja mnogih da vodstvo matuljskog SDP-a nije sposobno za razgovore, dogovore i kompromise. Kao što veliki broj birača zna, najavljivao sam izlazak iz „politike“ krajem ove godine. Na nagovor članova naše liste, prijatelja i poznanika iz niza drugih stranaka, kao i ljudi koji su sami sa mnom podijelili da su glasali za neku drugu listu, a ne NL Željka Grbca, odlučio sam istaknuti kandidaturu te u slučaju izbora ostati u Vijeću naredne četiri godine. Vjerujem da sam dosadašnjim radom dokazao da mogu i znam kvalitetno voditi Vijeće u radu. Siguran sam da se većina birača koja prati rad Općine Matulji sjeća kako je funkcionirala kohabitacija Načelnika iz redova SDP-a i Općinskog vijeća pod mojim predsjedanjem u mandatu 2009.-2013.godine (izgrađen Centar primarne zdravstvene zaštite, započeta izgradnja školske sportske dvorane), a siguran sam i da će Vijeće odlično surađivati s izabranim Načelnikom i da će to imati kao posljedicu poboljšanje životnog i komunalnog standarda naših mještana, dodao je Grbac i poručio da se ‘razgovorima i dogovorima, kroz konstruktivnu raspravu sigurno dolazi do boljih rješenja nego bespogovornim izglasavanjem predloženih zaključaka’.

– I na kraju ono što smatram izuzetno važnim kod ove kandidature – male stranke, male liste, dale su alternativu da se bira između dva kandidata, a ne da se glasa za jedinog istaknutog kandidata kako bi se izbjeglo raspisivanje novih izbora. Gospodo iz vijeća, na potezu ste. Nezavisni kandidat podržan od strane tri liste ili stranački kandidat podržan od strane jedne liste, rezimirao je Grbac.