Nastaviti niz nepobjedivosti u riječkoj utvrdi – Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Dinamo

Arhiva

Arhiva

Rijeka ima sjajan niz od 37 utakmica bez poraza na domaćem travnjaku u prvenstvu i Kupu Hrvatske. Zadnji put Rijeka je na domaćem travnjaku pokleknula 21. rujna 2014. godine i to u ogledu protiv Dinama (1:2) na Kantridi.

Rijeka – Nogometaši Rijeke i Dinama u nedjelju (Stadion HNK Rijeka, 19 sati) odmjerit će ogled u devetom kolu MAXtv Prve lige. Bit će to pravi derbi, ogled prvo i drugoplasirane momčad na ljestvici i prilika izabranicima Matjaža Keka da na domaćem terenu odmjere snage s momčadi što proteklih godina dominira hrvatskim nogometom.

Od hrvatske samostalnosti u međusobnim ogledima riječki sastav ubilježio je 13 pobjeda, 14 remija i 40 poraza.

Rijeka je proteklih godina poboljšala omjer, u posljednje četiri utakmice oba sastava upisala su po jednu pobjedu, a dvije utakmice okončane su remijem. Osim utakmica protiv Dinama, Rijeka je posljedni put u HNL-u izgubila 24. srpnja 2014. godine na gostovanju kod Lokomotive.

Ujedno, Rijeka ima sjajan niz od 37 utakmica bez poraza na domaćem travnjaku u prvenstvu i Kupu Hrvatske. Zadnji put Rijeka je na domaćem travnjaku pokleknula 21. rujna 2014. godine i to u ogledu protiv Dinama (1:2) na Kantridi.

Najviše utakmica u međusobnim ogledima odigrali su Danijel Šarić (25), Damir Milinović (22) i Dino Drpić (20), dok su najbolji strijelci Igor Cvitanović (8), te Boško Balaban, Hilal Soudani i Dario Zhora sa po šest golova.

Matjažu Keku bit će to 14. ogled protiv Dinama, dosad je upisao jednu pobjedu, šest remija i šest poraza. Najviše pobjeda na klupi u ogledima Rijeke i Dinama ostvarili su Branko Ivanković i Zoran Mamić koji su upisali pet slavlja.

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net