Nastavlja se jačanje epidemije u PGŽ – Pozitivno gotovo 30 posto testiranih uzoraka

Nastavlja se trend rasta brojki vezanih uz epidemiju koronavirusa u PGŽ

Rijeka – Nastavlja se trend rasta korona brojki u Primorsko-goranskoj županiji. U posljednja je 24 sata na području naše županije evidentirano 267 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U istom je periodu pet osoba proglašeno zdravima. Ukupan broj aktivnih slučajeva u našoj županiji se danas tako zaustavio na brojci 1508. Tijekom jučerašnjeg je dana ukupno laboratorijski obrađeno 912 uzoraka sa zabrinjavajuće visokim udjelom pozitivnih od 29 posto.

Prema podacima pristiglim iz riječkog KBC-a, na bolničkom liječenju od bolesti COVID-19 se trenutno nalazi 72 osobe od kojih se devet nalazi na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg su dana od posljedica zaraze koronavirusom nažalost preminule još dvije osobe.

Kad je riječ o zemljopisnoj distribuciji virusa u PGŽ, Rijeka i prsten čine 201-74 posto ukupnog broja slučajeva, slijedi područje Liburnije s 31-11 posto, Crikveničko-vinodolsko područje s 15-6 posto, područje Cresa i Lošinja s 11-5 posto, Gorski kotar s 4-2 posto, Krk s 3-1 posto, dok se na začelju nalazi otok Rab s 2-1 posto.

Što se tiče starosne distribucije virusa, radno aktivna populacija čini 155-58 posto ukupnog broja slučajeva, populacija iznad 65 godina čini 47-18 posto, slijedi školska populacija s 41-15 posto, dok se na začelju nalazi studentska populacija koja čini 24-9 posto ukupnog broja slučajeva.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net