Nastup Turističke zajednice Kvarnera na sajmu Reisen u Hamburgu

Već dugi niz godina, sajam Reisen smatra se specifičnim budući njegovi posjetitelji nisu tipični turisti koji traže gotove ponude, već žele personalizirane i individualizirane vrste odmora daleko od utabanih i poznatih destinacija i načina odmora – odnosno traže ponudu koju mogu prilagoditi prema svojim osobnim željama.

Opatija – Nakon odlične promocije regije Kvarner na jednom od najvećih svjetskih sajmova CMT u Stuttgartu, na jugu Njemačke u pokrajini Baden-Württemberg, Turistička zajednica Kvarnera svoje sajamske nastupe nastavlja na sjeveru Njemačke. U njemačkom gradu Hamburgu tako je održan sajam REISEN (06.02. – 10.02.2019.) na kojem je Turistička zajednica Kvarnera nastupila na zajedničkom štandu sa Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice iz Frankfurta.

Na sajmu Reisen predstavilo se oko 800 izlagača iz cijelog svijeta sa bogatim spektrom ponude iz „svijeta odmora“. Ove godine sajam je posjetilo više od 70.000 posjetitelja – stanovnici grada Hamburga i okolice kao i susjednih pokrajina, poput Schleswig-Holsteina i Donje Saske. Sjever Njemačke odlikuje neto dohodak kućanstva iznad nacionalnog njemačkog prosjeka. Što znači da se radi se o gostima velike kupovne moći, koji putuju više od dva puta godišnje u trajanju od pet i više dana.

Upravo zbog tog specifičnog profila posjetitelja i zahvaljući širokom spektru raznovrsnih sadržaja, Turistička zajednica Kvarnera na ovom sajmu predstavila je regiju kroz više segmenata: od različitih mogućnosti smještaja, do velikog izbora raznovrsnih oblika odmora, izvrsne eno-gastronomske ponude, te niza zanimljivih događanja.
A s obzirom na avio liniju koja povezuje Hamburg i Rijeku više puta tjedno, gostima sa sjevera Njemačke regija Kvarner je brzo i lako dostupna. Prema ovogodišnjem ali i prošlogodišnjem iskustvu, dio posjetitelja već je znao za ovu mogućnost dolaska, dok je ostalima upravo to bio poticaj da nas uskoro posjete. Stoga i ove godine nastavljamo s promocijom avio linija.

Ovaj turistički sajam bio je podijeljen u nekoliko cjelina, i to: po tematsko-zemljopisnoj osnovi (3 hale s ponudom sjeverne, središnje i sjeveroistočne te južne Njemačke, a ostale hale za ostatak Europe i daleka odredišta; te još dodatna 4 sajamska događanja vezana uz temu odmora: RAD HAMBURG – posvećen biciklizmu, CARAVANING – sa ponudom vozila, opreme i turističke ponude za kampiranje, KREUZFAHRTWELT – posvećen svijetu krstarenja, a od ove godine po prvi put i FOTOHAVEN – „podsajam posebnih interesa“ namijenjen svim profesionalnim i amaterskim ljubiteljima fotografije.

– Iako je Kvarner u Njemačkoj već prepoznat kao poželjna i rado posjećena turistička destinacija, svaki nastup u Njemačkoj odlična je prilika da se predstavimo kao destinacija široke, kvalitetne i raznolike turističke ponude. Njemački gosti cijene osoban kontakt prilikom odabira i odluke o destinaciji za svoj odmor. Stoga, Turistička zajednica Kvarnera nastavlja sa aktivnostima animiranja gostiju kroz sajamske nastupe, prezentacije i predstavljanja, jer kada pogledamo statistiku – gosti iz Njemačke vodeći su po ostvarenom turističkom prometu na Kvarneru s udjelom od gotovo 30%, i ostvarenih čak 5 milijuna noćenja! To znači da su svi naši napori i kontinuirana ulaganja u pojačanu promociju na njemačkom tržištu urodili plodom i da tako treba i nastaviti, a pogotovo kada govorimo o gostima sa sjevera Njemačke i njihovoj visokoj platežnoj moći, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

error: Content is protected !!