Nataša Miljak predvodi listu IDS-a za Općinsko vijeće: Fokus programa na 3P – prometu, parkingu i plažama @ Lovran

Svoj program IDS-ovci će građanima dodatno predstaviti na zajedničkom druženju danas, u petak 19. svibnja od 17 sati kod ulaza u Stari grad ispred crkve. Nastupit će grupa Bonaca, a za sve goste osigurano je jelo i piće.

Lovran – Nataša Miljak nositeljica je liste IDS-a za Općinsko vijeće na nedjeljnim izborima, a uz aktualnu predsjednicu Vijeća, na listi su prisutni Edvard Primožić, Marko Mihalić, Arsen Brumnjak, Silvana Stiglić, Ferdinand Surijan, Julie Pavić, Roza Mrak, Luka Dančulović, Mark Mrak, Dragica Dundović, Milena Peculić i Jadranka Hrelja.

Miljak je građane pozvala da podrže listu broj 3 i glasaju s povjerenjem, a istaknula je kako vjeruje da će birači prepoznati dosadašnji rad stranke i ljubav prema Lovranu. U sljedećem mandatu IDS će fokus staviti na turizam, društvene djelatnosti, sport, promet, parkiranje, plaže, stanogradnja i Stari grad. Pritom žele pojačati suradnju turističkih djelatnika – hotelijera, ugostitelja i iznajmljivača, omogućiti ukinuti porez na potrošnju, ali i nastaviti s izgradnjom dječjih igrališta. U sportskom ”resoru” ključna je tema rješavanje vlasništva nad nogometnim igralištem, a nužno je okončati i priču oko sportske dvorane.

Prema riječima Nataše Miljak, sami građani moraju na javnoj raspravi odlučiti u kojem smjeru žele nastaviti taj projekt – urediti do kraja postojeću sportsku dvoranu koja je u uporabnom stanju, ali ne i u stanju maksimalne iskoristivosti, ili graditi novu školsku sportsku dvoranu uz Školu V.C. Emina. IDS će podržati i rad Katedre čakavskog sabora Lovran, a dugogodišnje manifestacije poput Marunade, Tjedna šparuga i Tjedna trešanja dignuti na jedan veći nivo.

Centralni dio programa odnosi se na ”program 3P” kojim je obuhvaćen promet, parkiranje i plaže, a jedna od ideja im je arhitektonski riješiti i osmisliti centralni gradski trg, na postojećem parkiralištu ispred Stolara, uz suradnju s građanima kroz javnu raspravu, te urediti nova parkirališta i voditi računa o plažama, stanogradnji, uređenju lučice i Starog grada.

Svoj program IDS-ovci će građanima dodatno predstaviti na zajedničkom druženju danas, u petak 19. svibnja od 17 sati kod ulaza u Stari grad ispred crkve. Nastupit će grupa Bonaca, a za sve goste osigurano je jelo i piće.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!