Natječaj za sportsku dvoranu

gradonacelnikOpatija – Danas je raspisan natječaj za projekt nove (i jedine) opatijske sportske dvorane, koji ostaje otvoren do kraja travnja. Natječaj je vrijednosti preko milijun kuna, a, kako je kazao gradonačelnik Dujmić, treba izraditi idejni, glavni i izvedbeni projekt. Rok za prva dva projekta je po dva mjeseca, a za ovaj posljednji još mjesec dana, pa je gradonačelnik izrazio uvjerenje da će se nova sportska dvorana početi graditi već iduće godine. Ugovor za izradu projekta potpisat će se u prvoj polovici svibnja.
– Od dana potpisivanja ugovora, idejni projekt trebao bi biti gotov za dva mjeseca. Nakon toga moramo ishoditi lokacijsku dozvolu. Poslije ide izrada glavnog projekta, za kojeg je rok također dva mjeseca, a koji trebaju odobriti nadležna tijela. Vjerujemo da ćemo potvrdu glavnog projekta imati do kraja ove godine. Nakon toga treba napraviti i izvedbeni projekt, za što je rok mjesec dana i potom izabrati izvođača radova, rekao je stručni suradnik u Gradu Opatiji Miljenko Ujčić.
U međuvremenu treba dobiti i dozvolu od Ministarstva financija za kreditno zaduženje u iznosu od 50 milijuna kuna, kolika je vrijednost buduće dvorane, a i izmjestiti dio djelatnosti Komunalca.
– Pripremili smo koncept tako da se može graditi na jednom dijelu prostora gdje je sada smješten Komunalac, bez potrebe da se izmješta čitavo poduzeće. Manji dio poslovanja ćemo prebaciti dok se bude izrađivala projektna dokumentacija, na kojem će se graditi dvorana, a drugi dio, gdje bi trebao doći i bazen, izmjestit ćemo kasnije, objasnio je Ivo Dujmić.

Fernando Kirigin

Fernando Kirigin


Dvorana će imati tri etaže ukupne površine 7.800 m2 u kojima će se naći mjesto za glavnu dvoranu dimenzija 30×50 kvadrata i dvije manje za sportove poput stolnog tenisa i karatea, ali i garažu sa 110 parkirnih mjesta. Uz to, kompleks će imati i rekreativne sadržaje za fitnes, teretanu, četiri trgovine i jedan ugostiteljski objekt.
– Također, treba istaknuti da dvorana odgovara kriterijima za održavanje međunarodnih utakmica u odbojci, rukometu, košarci i gimnastici, a uz mogućnost pregrađivanja u tri cjeline i mogućnost istovremenog korištenja za rekreaciju, treninge ili odvijanje nastave opatijskih škola, dodao je Fernando Kirigin, predsjednik Komisije za sport i tehničku kulturu.
– Opatija još nikad nije bila tako blizu sportskoj dvorani. Ne možemo reći da se krećemo u drugoj, ni trećoj, nego petoj brzini, kazao je zamjenik gradonačelnika Ernie Gigante Dešković.
.
opatija_svi
Dom umjetnosti
Gradonačelnik Dujmić podsjetio je vezano za rekonstrukciju kina da su Grad Opatija i Liburnija Riviera Hoteli započeli postupak javnog nadmetanja za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju kina u budući Dom umjetnosti, uz istodobnu rekonstrukciju i proširenje hotela Imperijal. Postupak javne nabave provodi LRH, dok će Grad Opatija sufinancirati troškove izrade projekata za Dom umjetnosti. Kako navodi gradonačelnik, u tijeku je postupak donošenja odluka o odabiru najpovoljnije ponude, o čemu se trebaju izjasniti i tijela LRH i Grada te potom zaključenje ugovora o sufinanciranju između LRH i Grada. Nakon izrade idejnih projekata i ishođenja lokacijske dozvole za cjelokupni kompleks (u 2010. godini), Grad bi samostalno u 2011. nastavio sa izradom glavnog projekta i izgradnjom Doma umjetnosti.
Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net