Natječaj za sufinanciranje projekata udruga civilnog društva: Na raspolaganju 900 tisuća kuna @ Matulji

…ilustracija…

Kulturi je namijenjeno 420 tisuća kuna, socijalnoj skrbi 85 tisuća kuna, zdravstvenoj zaštiti nešto više od 160 tisuća kuna, a za razvoj civilnog društva predviđeno je nešto manje od 85 tisuća kuna. Poljoprivredi je namijenjeno 80 tisuća, a zaštiti okoliša 40 tisuća kuna.

Matulji – Općina Matulji raspisala je nedavno javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga i organizacija civilnog društva, a odnose se na javne potrebe iz područja društvenih djelatnosti te poljoprivrede i zaštite okoliša.

Na raspolaganju za financijske potrebe je ukupno oko 900 tisuća kuna, pri čemu je kulturi namijenjeno 420 tisuća kuna, socijalnoj skrbi 85 tisuća kuna, zdravstvenoj zaštiti nešto više od 160 tisuća kuna, a za razvoj civilnog društva predviđeno je nešto manje od 85 tisuća kuna. Poljoprivredi je namijenjeno 80 tisuća, a zaštiti okoliša 40 tisuća kuna. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje programa, projekata i manifestacije je tisuću kuna, a najveći 35 tisuća kuna.

Prioriteti za dodjelu sredstava za područje obrazovanja i kulture odnose se na edukativne programe za djecu i mlade te programe cjeloživotnog obrazovanja svih dobnih skupina, projekte, programe i manifestacije od interesa za građane Općine Matulji, posebice djece i osoba treće životne dobi, zatim projekte kojima se promovira kulturna, prirodna i povijesna baština Općine Matulji, programi kulturno-umjetničkog amaterizma…

Kod socijalne skrbi poseban će prioritet imati projekti usmjereni na pomoć u kući, programi za osobe s invaliditetom te manifestacije za djecu s teškoćama u razvoju, dok će se kod zdravtvene zaštite najviše valorizirati preventivni zdravstveni programi i projekti te prevencija neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži.

Među prioritetima civilnog društva istaknuti su programi i manifestacije branitelja Domovinskog rata i njihovih obitelji te boraca II. svjetskog rata i civilnih invalida rata, promicanje volonterstva te planinarski projekti za djecu i mlade, dok je kod poljoprivrede naglasak stavljen na očuvanje autohtonih sorti, pčelarstvo, lovstvo i edukaciju. Prioriteti kod zaštite okoliša odnose se na edukaciju građana, promoviranje zdravog načina života, kao i projekte povećanja energetske učinkovitosti i primjene obnovljivih izvora energije.

Natječaj je otvoren do 18. travnja, a više informacija dostupno je na službenim stranicama Općine Matulji.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!