ERSTE AD

Natjecanje u veslanju, edukacija i zabava za najmlađe @ Ika

Liburnija.net: Članovi udruge Ikarski barkajoli...

Liburnija.net: Članovi udruge Ikarski barkajoli...

Nakon ”teoretskog“ djela priče djeca su se smjestila u brodice Ikarskih barkajola te iz prve ruke ploveći uz škampara gledale proces bacanja i dizanja škamparskih vrša. Od osamdesetak osoba koje su prisustvovalo manifestaciji, na natjecanje u veslanju, prijavilo se 12 parova.

Ika – U skladu s dobrom pomorskom tradicijom, dan od mora u Iki, tj. manifestacija ‘Loja, loja a ne kvartini’ i ove godine privukla je veliki broj posjetitelja koji su mogli uživati u raznovrsnom programu koji je priredila ekipa iz udruge Ikarski barkajoli.

– U jutarnjem djelu programa, namijenjenog najmlađima, sudjelovalo je tridesetak mališana, koji su od barba Feruča učili krpati mrežu, dok im je barba Joso pokazao kako plesti vršnjake. Na mulu ih je barba Zvonko upoznao sa škamparima, ocem i sinom Randićima, koji su djeci pokazali kako se ješka škamparska vrša, koji se sve morski organizmi mogu uloviti u škamparsku vršu, na kojim se pozicijama bacaju škamparske vrše, kazao je Tomislav Dijan iz udruge Ikarski barkajoli.

Nakon ”teoretskog“ djela priče djeca su se smjestila u brodice Ikarskih barkajola te iz prve ruke ploveći uz škampara gledale proces bacanja i dizanja škamparskih vrša.

– Netom po okončanju ‘morske avanture’ počela je likovna radionica pod vedrim nebom, na ikarskom trgu, gdje su djeca svoje morske doživljaje pretakale u predivne literarne radove na temu mora. Nakon likovne radionice otvorena je dječja izložba radova pod krošnjama stoljetnih Ikarskih lipa, dok su se djeca gostila finim sladoledima, dodao je Dijan.

Od osamdesetak osoba koje su prisustvovalo manifestaciji, na natjecanje u veslanju, prijavilo se 12 parova, od čega devet muških te tri ženska para.

– Prvo mjesto osvojio je par Dado i Delija Gagulić s prolaznim vremenom od 2 i pol minute, te su osvojili čokoladu s lješnjacima od 20 dkg, Drugo mjesto osvojio je njemački par Franz i Ingrid s prolaznim vremenom od 2 min 45 sek te su osvojili mliječnu čokoladu od 20 dkg, i predivnu sliku Ike, dok je treće mjesto pripalo paru Draženu i Klari Randić s prolaznim vremenom od 2 min i 51 sekundi, a za nagradu su osvojili čokoladu s lješnjacima od 10 dkg. Nagrade su dobile i veslačice (Vlasta, Loreta i Klaudia) i to kreme za ruke kako bi ublažile nastajanje žuljeva, istaknuo je Dijan.

U međuvremenu je kogo Robi spekao na gradelama 60 kg šnjuri i 40 kg plavica, a uz veselo druženje manifestacija je uspješno privedena kraju u kasnijim poslijepodnevnim satima.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!