Ovog petka ne propustite gourmet manifestaciju Sardelafest @ Novigrad

Moći ćete tako kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi. Ove ćete ukusne i zdrave delicije na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Novigrad –  Ovog petka, 13. rujna, od 19 sati u živopisnoj novigradskoj lučici Mandrač održat će se gourmet manifestacija pod nazivom Sardelafest. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja je u najvećoj mjeri posvećena srdeli i drugoj plavoj ribi, a tu su i drugi popratni sadržaji koji će dodatno privući i animirati goste.

Odavno je poznato kako je plava riba, pa tako i njezina najpoznatije predstavnica – srdela odnosno sardela, vrlo bogata proteinima, nezasićenim omega 3 masnim kiselinama, vitaminom D i vitaminima skupine B, što je čini izrazito zdravom i poželjnom u prehrani. Želite li u svom organizmu smanjiti razinu kolesterola, poboljšati elastičnost stijenki krvnih žila i tako pomoći u regulaciji krvnog tlaka, te smanjiti rizik od začepljenja krvnih žila, srdela i druga plava riba – inćuni, skuša, tuna…, što češće trebali bi se naći na vašem jelovniku.

No, ako si baš i ne možete ili ne stignete prečesto priuštiti plavu ribu, onda bar nemojte propustiti prigodu da u njoj uživate kada vam je ponude svježu, a k tome i ukusno pripremljenu! A upravo takvu, uz to još i u maštovitim, što tradicionalnim, a što inovativnim kulinarskim aranžmanima, ponudit će vam je na novigradskom Sardelafestu.

Na ovom jednodnevnom gourmet-eventu, na novigradskoj rivi odnosno u gradskoj lučici, smještenoj u samom centru povijesne jezgre grada, dočekat će vas pravi praznik za nepce i druga osjetila. Moći ćete tako kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi. Ove ćete ukusne i zdrave delicije na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, med, marmelade, prirodnu kozmetiku, kao i rukom rađene izvorne istarske suvenire i druge rukotvorine. U popratnom glazbeno-animacijskom programu nastupit će odličan umaški band Febra, koji će karakterističnim obradama svevremenskih hitova te upečatljivom izvedbom zasigurno biti odličan glazbeni „začin“ ovoj kulinarskoj priredbi.

Organizator Sardelafesta je Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, koja i ovim putem svim posjetiteljima želi dobrodošlicu i – dobar tek!