Neadekvatni kapaciteti: Autobusi na liniji 34A primaju 38, a prevoze dvostruko više putnika @ Matulji

...ilustracija...

…ilustracija…

Prema otvorenom pismu Roberta Puljića, minibus koji prometuje od Matulja s polaskom u 13.45 sati, kada je najveće opterećenje, ima kapacitet od 10 sjedećih i 28 stajaćih mjesta, ali je broj putnika vjerojatno dvostruko veći od kapaciteta, a sasvim sigurno premašuje pedesetak putnika.

Matulji – Autobusna linija 34A, koja povezuje Matulje i Anđele ponovo se našla na meti kritika korisnika, koji su Autotroleju zamjerili korištenje autobusa, odnosno minibusa, premalenog kapaciteta što se osobito pokazalo problematičnim u vremenu kada se osnovnoškolci iz Osnovne škole Matulji vraćaju kući u Rukavac ili Bregi.

Otvoreno pismo u kojem se požalio na ovu situacju poslao je Matuljac Robert Puljić, proslijedivši ga upravi Autotroleja, ali i medijima. Prema njegovom pismu, minibus koji prometuje od Matulja s polaskom u 13.45 sati, kada je najveće opterećenje, ima kapacitet od 10 sjedećih i 28 stajaćih mjesta, ali je broj putnika vjerojatno dvostruko veći od kapaciteta, a sasvim sigurno premašuje pedesetak putnika.

– S obzirom da su navedeni putnici u najvećem broju osnovnoškolska djeca, mimo je svih sigurnosnih standarda da liniju koja je po svojoj naravi prvenstveno školska, opslužuje autobus sa svega 10 sjedećih mjesta. U praksi to znači da otprilike tek svaki šest putnik, odnosno dijete, ima priliku sjediti dok se vozi po uskoj i zavojitoj cesti od Mihotića do Rukavca. Da bi situacija bila dodatno nepodnošljiva, u isti taj minibus ulaze i putnici koji dolaze iz Rijeke linijima 23 i 30, te je samo pitanje vremena kada će se dogoditi da će ti putnici ostati u Matuljima jer se u minibus više fizički neće moći ući, napisao je Puljić, koji je zatražio uvođenje ”normalnog” autobusa na ovu liniju koji bi sa svojih četrdesetak sjedećih mjesta mogao adekvatno riješiti taj problem.

Podsjetio je i na neriješenu situaciju vezanu uz zategnute odnose između Grada Opatije, Općine Matulji i KD Autotrolej.

– Nikoga od te djece ili njihovih roditelja ne zanima po kojoj ćete tarifi obračunavati troškove pružanja usluge javnog gradskog prijevoza ili kako ćete se organizacijski pokriti , već je predmet njihovog interesa prvenstveno siguran povratak djece iz škole, što u ovakvim okolnostima nije moguće. Nadam se da ćete reagirati na vrijeme, prije no što se nekome od tih nesretnih putnika nešto dogodi u vašem, doslovce pretrpanom minibusu, zaključio je Puljić obraćanje čelnicima Autotroleja.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!