NEKRETNINA MJESECA: Projekt ekskluzivnog stanovanja inspiriran Mediteranom, s pogledom na Kvarnerski zaljev

Neposredno iznad užeg centra grada Opatije, na građevinskom zemljištu odakle se pruža jedinstven pogled na cjelokupni Kvarnerski zaljev, nastaje projekt ekskluzivnog i rezidencijalnog stanovanja „Premium Living Opatija“, koji je u ponudi agencije za nekretnine Smart Invest Immobilien.

Kontekst Mediterana, specifična klima, način života, kontakt s otvorenim prostorima i zaštita od sunca, neki su od faktora koji su bitno utjecali na oblikovanje i funkcioniranje ovih dviju zgrada s ukupno deset stanova te su samo neki od razloga zbog čega bez dvojbe zaslužuju titulu nekretnine mjeseca.

Predviđene stambene građevine svojom arhitekturom uvažavaju, ali i nadopunjuju postojeću strmu konfiguraciju zemljišta na kojem nastaju, formirajući pri tome unikatnu, prepoznatljivu i prirodi prilagođenu strukturu. Najdominantniji materijal predstavlja lokalni mediteranski kamen koji formira spregu među objektima, preko potpornih kamenih zidova, ali istovremeno služi i komunikaciji sa postojećim okolišem.

Tlocrtnu dispoziciju stanova karakteriziraju maksimalna iskoristivost, funkcionalnost i fleksibilnost svih prostorija. Već u ulaznom prostoru stanova, do kojih se dospijeva unutarnjim stubištem, primjetna je povezanost funkcija prostrane unutrašnjosti sa vanjskim površinama, putem podne i zidne materijalizacije.

Kuhinja je integrirana u podužnom zidu i na taj način objedinjuje i proširuje povezani prostor koji se otvara prema terasama preko prozračnih, velikih staklenih stijena.

Komforna spavaća soba, kod većih stanova, orijentirana prema moru, sa izlazom na terasu i zasebnom kupaonicom čini tlocrtni koncept jedinstvenim. Prostrani, trostrano orijentirani stanovi posjeduju pored druge spavaće i gostinjsku sobu.

Glavna ideja vodilja prilikom dizajniranja i opremanja interijera je stvaranje spontanog, prirodnog okružja i atmosfere, gdje se čovjek može slobodno i lagodno kretati u prostoru, u svojoj individualnoj prirodnoj sredini koju postepeno formira i nadopunjuje.

Predloženo unutarnje uređenje stanova zasniva se na uvođenju kamena kao najznačajnijeg materijala eksterijera u osobni prostor u ulozi simbola mediteranskog okružja. Ideja se izražava izvedbom kamenog zida koji se proteže duž čitavog prostora dnevnog boravka i blagovaonice.

Nenametljiva uporaba drva u interijeru kao dodatnog prirodnog materijala, pored kamena, još jednom naglašava direktno uvođenje prirode u zatvoreni prostor, interpretirane u funkcionalne i estetske svrhe.

Završni akcent je zasigurno krovna terasa sa bazenom na koju se dospijeva unutarnjim stubištem i koja je predviđena kao prostor koji pripada penthouseima za realizaciju različitih društvenih interakcija, prostor ugode, luksuza i hedonizma.

Cijene stanova kreću se od 304.000,00 do 630.000,00 eura, a za više informacija, kao i za ostale nekretnine iz ponude, provjerite stranice agencije Smart Invest Immobilien.

error: Content is protected !!