Nema novo zaraženih u Hrvatskoj i Sloveniji, možda sezona na Kvarneru nije posve izgubljena

Danas i jučer stvarale su gužve na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, kao i na Krčkom mostu, a najviše stižu gosti iz Slovenije

Rijeka – Po prvi puta od izbijanja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj nije zabilježen novi slučaj zaraze, a na razini Primorsko-goranske županije već dugo nisu zabilježeni novi bolesnici.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2243. Do sada je testirano 60864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata. Na respiratoru je šest pacijenata. Ukupan broj preminulih je 99, priopćili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Povoljna epidemiološka slika je i u Sloveniji, granični promet između dviju država polako se normalizira, ali su jučer i danas zabilježene veće gužve na prijelazima Rupa i Pasjak. Čekalo se oko sat vremena za ulazak u Hrvatsku. Naime, strani turisti moraju dokazati svrhu svog dolaska u Hrvatskoj papirom da ovdje imaju nekretninu ili neko drugo vlasništvo… Uglavnom se radi o Slovencima, iako su u Njemačkoj i Austriji počeli blagdani i može se očekivati veći broj gostiju iz ovih zemalja.

Također, otežano se danas prelazio Krčki most gdje su se formirale gužve, tako turistička sezona na Kvarneru možda nije u potpunosti izgubljena.

error: Content is protected !!