Nema povećanja zaraženih, dvije skupine iz vrtića Rukavac i jedna iz Matulja poslane u samoizolaciju

Tijekom vikenda među djelatnicima ustanove Dječjeg vrtića Matulji zabilježeni su pozitivni slučajevi te su u samoizolaciju upućene dvije skupine iz Područnog vrtića Rukavac te jedna skupina iz Matulja radi zaštite njihovog zdravlja.

Matulji – Iz Stožera civilne zaštite Općine Matulji obavještavaju javnost da tijekom posljednjih 72 sata nije došlo do povećanja broja zaraženih osoba virusom COVID-19 na području Općine Matulji te da je trenutno na području Općine 45 zaraženih osoba, koliko ih je zabilježeno krajem proteklog tjedna.

– S obzirom na navedeno Stožer Civilne zaštite Općine Matulji je u suradnji s epidemiološkom službom analizirao podatke iz kojih se može zaključiti da javni prostori i javna događanja nisu detektirana kao izvorišta zaraze već je veliki broj novo zaraženih primarno posljedica slavlja i druženja u privatnim prostorima koja su, pored zaraze na radnom mjestu, pretežiti izvori zaraze na području općine. Nažalost, tijekom vikenda među djelatnicima ustanove Dječjeg vrtića Matulji zabilježeni su pozitivni slučajevi te su u samoizolaciju upućene dvije skupine iz Područnog vrtića Rukavac te jedna skupina iz Matulja radi zaštite njihovog zdravlja, poručili su iz stožera.

Radi daljnjeg normalnog funkcioniranja ustanove svi djelatnici upućeni su na testiranje prema naputku dežurnog epidemiologa s kojom je Dječji vrtić u stalnom kontaktu kao i sa Stožerom civilne zaštite.

– Koristimo priliku da još jedanput pozovemo sve stanovnike da izbjegavaju nepotrebna okupljanja, privatne proslave i druženja te da se pridržavaju svih propisanim mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a pogotovo nošenje maski u zatvorenom prostoru, održavanje socijalne distance od minimalno dva metra, stalna dezinfekcija ruku te da u slučaju simptoma ili kontakata sa zaraženim osobama da ostanu kod kuće, dodali su iz stožera Civilne zaštite Općine Matulji.