Neobičan program povodom obilježavanja Dana škole @ Ugostiteljska škola

Arhiva Liburnija.net: Dan ugostiteljske škole @ Opatija

Uz mnoga danas poznata imena ‘clubbing scene’ vrijedi izdvojiti jedno ime. Naime, danas će se mlađim kolegama pridružiti Davor Plešković, inače pionir ex-yu DJ scene, koji je puštao ploče u Husaru, davne 1959. godine…

Opatija – Danas će Ugostiteljska škola obilježiti svoj dan. Uz već poznate akcije, poput otkrivanja zvijezdi i zvjezdica, ove godine učenici će se zabaviti uz DJ party koji će se održati u školskoj dvorani, nakon čega će uslijediti DJ doručak, u kabinetu posluživanja.

– Obzirom da je ovo nenastavni dan, ove godine započeti ćemo s glazbom tj. diskom za učenike u sportskoj dvorani, kulturnim programom za sve prisutne uzvanike, profesore i učenike, zatim našim projektom otkrivanja zvijezda i zvjezdica u prisutnosti svih nam počasnih odabranika, nakon čega slijedi (U)gosti na doručku, kazao nam je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.

Doručku će prisustvovati poznata DJ imena opatijske i riječke klupske scene, koji su u svojoj dugogodišnjoj karijeri ostavili trag mnogim generacijama koje su odrastale uz njihovu glazbu. Tako će za stolom sjediti DJ Chiwe, DJ Ivan Mastermix, DJ Vjeko, DJ Miro Plešković, DJ Denny Miočić, DJ Pimp, Dj Meho, DJ Sale 4 Love, DJ Miro/Luca Montecchi, Tommy Marquez, DJ Tommy, DJ Bizzarre, DJ Alex Sabbatini, DJ Robi – Robert Vadnjal, DJ Goran, DJ Lucca C – Luka Klapčić i Davor Plešković.

Uz mnoga danas poznata imena ‘clubbing scene’ vrijedi izdvojiti jedno ime. Naime, danas će se mlađim kolegama pridružiti Davor Plešković, inače pionir ex-yu DJ scene, koji je puštao ploče u Husaru. Za one starije, priča o riječkom klubu Husar vodi u podrumski prostor u Dežmanovoj 3. Pokrenut je program ‘ples sa ploča’, a odgovornog posla ispunjavanja prostora prštavim ritmovima prihvatili se razni gramofonski čarobnjaci, ne sluteći da su tim činom preuzeli odgovornost – za prvi diskoklub u gradu, piše Večlid Đekić u knjizi ’91. decibel’, te dodaje.

– Štoviše, bila je jesen 1957., a taj podatak stavlja Husar na sam početak priče o pojavi diskoklubova u tadašnjoj državi. Ništa u tomu ne mijenja činjenica da je izraz diskoklub još planetarno nepoznat, svjetlucave disko-kugle tek su čekale na nečiju invenciju, termin DJ nešto što tek valja u jezičnoj praksi zaživjeti.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!