Neslužbeni rezultati izbora: Ćiković novi/stari načelnik, nadjačao Šarca u borbi za svaki glas @ Matulji

sdp_pobjeda_drugi_krug_matulji_2016

O načelniku je odlučila izrazita manjina mještana – svega trećina upisanih birača, što je prema ranijim mjerenjima odaziva i ”pozitivan rezultat”, budući da je do 11:30 sati glasalo tek 10 posto, a do 16:30 tek 26 posto građana.

Matulji – Niska izlaznost i napeta ”borba za svaki glas” obilježili su drugi krug izbora za načelnika Općine Matulji. Nakon večerašnjeg prebrojavanja glasova, kako neslužbeno donajemo, pobjednik je Mario Ćiković, sa ipak značajnih dvjestotinjak glasova prednosti.

sdp_pobjeda_drugi_krug_matulji_2016_1 (1)

Prema zasad dostupnim informacijama, koje ćemo nadopuniti u idućoj objavi, Miodragu Šarcu kojeg podržava platforma Bolji Matulji u kojoj su HNS, HDZ, Akcija mladih, LIST i nezavisna lista Željka Grbca, pripalo je 1.641 glasova (46,15%) sugrađana izašlih na izbore, dok je Mariju Ćikoviću, kandidatu koalicije SDP-HSU kojoj se u drugom krugu pridružila i ”gubitnička kombinacija” iz prvog kruga PGS-a i IDS-a, glas je dalo 1.871 Matuljaca (52,62%).

O načelniku je odlučila izrazita manjina mještana – svega otprilike trećina upisanih birača, što je prema ranijim mjerenjima odaziva i ”pozitivan rezultat”, budući da je do 11:30 sati glasalo tek 10 posto, a do 16:30 tek 26 posto građana.

Više informacija i reakcije ključnih aktera donosimo u analizi koju objavljujemo iza ponoći.

koalicija_sdp_ids_hsu_reformisti_pgs_2016

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!