Neslužbeni rezultati izbora: Sankoviću Lovran, Ćikoviću Matulji

Liburnija.net: Alan Sanković i Mario Ćiković

Liburnija.net: Alan Sanković i Mario Ćiković

Prebrojeni su glasački listići u dvije općine u kojima se danas održavao drugi krug izbora za načelnike, a neslužbeni rezultati pokazuju da će sljedeće četiri godine Matulje voditi Mario Ćikovič, a Lovran Alan Sanković.

Matulji, Lovran – Aktualni načelnik Matulja Mario Ćiković to će ostati još i naredne četiri godine, jer danas su mu birači poklonili svoje povjerenje – neslužbeni rezultati pokazuju da je trojac (Mario Ćiković, Alen Ružić i Eni Šebalj) koji podržavaju SDP, HNS, IDS i HSU osvojio 55 posto glasova, dok je njegovom protukandidatu Mladenu Prencu i zamjenicima Frediju Šaini i Mauru Staraju (PGS) preostalo 43 posto glasova. Izlaznost u Matuljima bila je niska, jer je na birališta izašlo tek 32 posto birača.

Ono što je uspjelo Ćikoviću, nije uspjelo aktualnom načelniku Lovrana Emilu Gržinu, kojeg će na toj poziciji naslijediti njegov protukandidat Alan Sanković. Taj kandidat Akcije mladih, Liburnijske stranke i PGS-a u tandemu sa zamjenikom Branislavom Petkovićem dobio je 57,74 posto glasova svojih sugrađana, dok je SDP-ov kandidat Gržin, i njegov nezavisni zamjeni Drago Korošak, došao tek do 40,37 posto. Izlaznost u Lovranu veća je nego u Matuljima, jer je svoj glas dalo nešto manje od 40 posto birača.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!