ERSTE AD

NESLUŽBENI REZULTATI MATULJI Vijeće podijeljeno, SDP-u najveći broj mandata

PGS, Akcija mladih i Unija Kvarnera u Vijeću će imati dva člana, što mogu realno smatrati podbačajem. Iako – ne tolikim kao što je onaj IDS-a koji se nije uspio “plasirati” u vijećničke klupe.

Matulji – Većinu u matuljskom Općinskom vijeću bit će teško složiti. Prema neslužbenim rezultatima, iako je SDP uzeo najveći broj mjesta u lokalnom parlamentu, morat će se ozbiljno pomučiti da stignu do 8 “ruku podrške”.

SDP je u koaliciji s HSU-om osvojio ukupno pet mandata, od čega četiri “socijaldemokratska” i jedan “umirovljenički”. HDZ je stigao do tri vijećnika, što se može smatrati dobrim rezultatom, jer su isti broj imali i u prethodnom sazivu, no tada se “dijelilo” ukupno 17 mandata. Isti broj vijećnika imat će i Nezavisna lista Eni Šebalj, koja će se u drugom krugu sučeliti s SDP-ovim Vedranom Kinkelom u borbi za načelničku poziciju.

PGS, Akcija mladih i Unija Kvarnera u Vijeću će imati dva člana, što mogu realno smatrati podbačajem. Iako – ne tolikim kao što je onaj IDS-a koji se nije uspio “plasirati” u vijećničke klupe. To je uspjelo Mostu, koji je “taman” prebacio prag i uzeo jednog vijećnika, jednako kao i Željko Grbac koji je sa svojom nezavisnom listom osvojio gotovo 200 glasova više od Mosta, ali ih je d’Hondt zaustavio na jednom mandatu.

 

error: Content is protected !!