Neva Slani (AM): Gradonačelnik Dujmić očito ima cilj prodati cijeli grad

– Gradonačelnik u maniri trgovačkog putnika nudi sve besplatno građanima, a zauzvrat će isti ti građani zapravo ostati bez svoga grada, istaknula je Slani.

Opatija – Našu Opatiju, biser svjetske razine, gradonačelnik Dujmić uporno devastira i betonizira već 12 godina. Uništava se svjetska baština, Opatija se uprosječuje, iz nje nestaje život, a padaju i vrijednosti nekretnina Opatijaca. U veljači 2020. građani su peticijom zavapili koliko ih pogađa uništavanje Opatije. Gradsko vijeće pokrenulo je izmjene prostornih planova koje su trebale biti završene unutar 6 mjeseci. No, rokovi su zahvaljujući usporavanju od strane gradonačelnika i pročelnika probijeni za preko 200 dana. Onemogućavali su nužne i tražene promjene i u međuvremenu izdali mnogo novih građevinskih dozvola po starim uvjetima koji su užasni za Opatiju, poručila je vijećnica Akcije mladih Neva Slani povodom sutrašnje sjednica opatijskog Gradskog vijeća.

Neva Slani

– Sutra, napokon, izmjene prostornog plana dolaze na sjednicu Gradskog vijeća. Ali – kakve su to izmjene?! Gradonačelnik Dujmić je opet u potpunosti ignorirao Opatijce i njihove zahtjeve, a pogodovao je „točkasto“ dvama investitorima. Time je prekršio odluku kojom se pokreću izmjene, čiji su razlozi zaštita Opatije. Krši i odluku Gradskog vijeća ne donoseći prijedlog lokacije za reciklažno dvorište za građevinski otpad. Jedino što radi ovim izmjenama je stvaranje daljnjih uvjeta za betonizaciju i daljnje uništavanje Opatije. Podsjetit ću da je obavezu određivanja lokacije i zakonskog zbrinjavanja građevinskog otpada propisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, pa možemo očekivati novčanu kaznu zbog kršenja zakona. To je način na koji radi gradonačelnik Dujmić, poručila je Slani i dodala da je ‘građanima prijetio da će im smjestiti praktički u njihova dvorišta spomenuto reciklažno dvorište, kao i kompostanu i azil za životinje, što je i protivno zakonu, iako postoje logične i prihvatljive lokacije, daleko od naselja’.

– Gradonačelnik u maniri trgovačkog putnika nudi sve besplatno građanima, a zauzvrat će isti ti građani zapravo ostati bez svoga grada. Da, Dujmić, očito, ima cilj prodati cijeli grad. Zadnji prijedlog da se proda garaža Slatina, iako novih garaža nemamo jer po tom pitanju Dujmić ništa nije napravio i imamo općepoznati problem parkirnih mjesta. Prijedlog nije popraćen dokumentacijom – ugovorima, aneksima, financijskim elaboratom – baš ničim. U isto vrijeme Dujmić predlaže u garaži Slatina prenamjenu poslovnih prostora u stanove i tako mijenja sve prethodno ugovorene uvjete i vrijednost same garaže. Sve u zadnjoj sekundi mandata. Moguće da prenamjenom tržišna vrijednost garaže znatno raste. Vidjeli smo primjer Doma zdravlja – vijećnička većina je kvalitetnim amandmanom onemogućila buduću devastaciju i još se vrijednost nekretnine podignula za milijun eura. Ovakva praksa pretvara Dujmića iz gradonačelnika u grobara Opatije. Ne namjerava ostaviti NIŠTA na čemu bi se gradila budućnost Opatije za Opatijce. I to sve mjesec dana pred izbore? Može li sramotnije?, poručila je vijećnica Slani.

error: Content is protected !!