Neva Slani zajednička kandidatkinja Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnicu Opatije

— Sadašnja vlast na odlasku ignorirala je mnoge odluke Gradskog vijeća, pa tako i ovu o prostornim planovima. Zanemarili su razloge peticije i primjedbe koje su građani dali i ugradili loša rješenja, te ciljano usporili postupak donošenja izmjena, poručila je Slani.

Opatija – Akcija mladih Opatija i Unija Kvarnera Opatija zajednički će izaći na predstojeće lokalne izbore i donijeli su odluku da će zajednička kandidatkinja za gradonačelnicu Opatije biti dr.sc. Neva Slani. Neva Slani je simbol borbe protiv uništavanja zelenog pojasa i hrabra je osoba koja se suprotstavlja moćnom lobiju i privatnim interesima koji čine sve da Opatiju otmu od Opatijaca.

— Kandidiram se ispred grupe hrabrih ljudi, i u ime svih građana koji žele da Opatija sačuva svoj duh i svoje prepoznatljive vizure i koji se odlučno protive devastaciji i rasprodaji Opatije. Naša jedina i jedinstvena Opatija je nagrđena. Namjera onih koji sada upravljaju Opatijom je da se i dalje uništava  i rasprodaje, a predmetom rasprodaje postaju  i naše okućnice. Tako  dalje ne smije! Sva naselja Opatije trebaju sasvim novi odnos prema prostoru, gradu i stanovnicima, a Opatija treba novi život“, kazala je prihvaćajući kandidaturu dr.sc. Neva Slani koju Opatijci poznaju kao gradsku vijećnicu u protekle dvije godine.  Akcija mladih i Unija Kvarnera su jednoglasno u Gradskom vijeću bile protiv štetne i jeftine rasprodaje gradske imovine. Zalagali smo se za bolja rješenja u gospodarenju otpadom, transparentno funkcioniranje grada, sigurnost građana i bolje uvjete za život. Borili smo se za bolje mogućnosti za obitelji i mlade, pogotovo kada je u pitanju obrazovanje i rješavanje stambenog pitanja. Tražili smo potpore mladima i poduzetnicima, socijalne mjere, bolje uvjete za radnike u gradskim tvrtkama. Građani nas najviše prepoznaju po organizaciji peticije protiv devastacije Opatije, koju su u velikom broju potpisali i kojom su se pokrenule izmjene opatijskih prostornih planova. Sadašnja vlast na odlasku ignorirala je mnoge odluke Gradskog vijeća, pa tako i ovu o prostornim planovima. Zanemarili su razloge peticije i primjedbe koje su građani dali i ugradili loša rješenja, te ciljano usporili postupak donošenja izmjena, istaknula je Slani.

Novi odnos prema prostoru pretpostavka je za povratak života u naš grad, za povratak dobrog razvoja, smatra Slani.

– Nužan je za drugačiji i bolji turizam o kome umnogome ovisimo. Nužan je za to da se mladi i obitelji ne moraju iseljavati iz Opatije i da mogu povoljno riješiti stambeno pitanje i ostati u Opatiji.Hitno se moraju zaustaviti predimenzionirane gradnje, mora se omogućiti lokalnom stanovništvu ostanak i opstanak. Gradski projekti moraju biti ogledni primjeri kakvu Opatiju treba graditi, a ne da baš oni budu projekti s greškom koji, onda, postaju rupa bez dna jer stalno traže nove i nove popravke našim, javnim novcem. Javni sadržaji moraju ostati u centru i dostupni građanima. Dio novog odnosa prema prostoru mora biti jedinstveno rješenje problema prometa. I to sigurnog prometa, uz funkcionalan javni prijevoz. Također, nužan je drugačiji odnos Grada spram okućnica. Trgovina okućnicama upisanih na ime Grada mora prestati, dok se pak moraju preispitati nove izmjere i njihove konzekvence. Želim ponuditi novu sliku Opatije, Opatije koja živi od Učke do mora, koja nudi punu pomoć i podršku svim svojim ljudima. Opatija mora biti grad koji će svakom stanovniku pružiti pravnu, stručnu i ekonomsku pomoć, kvalitetno obrazovanje za sve generacije, kao i znanje potrebno za pokretanje tvrtke ili obrta i uspješan nastavak poslovanja. Želim uvesti transparentnost rada javne uprave jer ona je ključna  za pravovremeno informiranje građana – o natječajima, slobodnim prostorima u gradu i svemu ostalom. Svim građanima želim   dostojanstven život, pa tako i posebno ugroženim skupinama, uz pravednu i humanu raspodjelu javnog novca. Moramo se vratiti našim korijenima, povezati se s Učkom i morem, iskoristiti na pravi način i s ljubavlju naše prirodno okruženje. Od vrhunskog uređenja Slatine i malih plaža, do sportskih, rekreativnih i zdravstvenih sadržaja uz more i na području Učke“, odlučna je Neva u provedbi najvažnijih dijelova programa s kojim izlazi na izbore, a koji su važni za bolje funkcioniranje Grada Opatije. Naša Opatija mora biti svjetska, kakva je oduvijek bila, za sve svoje građane i posjetitelje. I to je moj i naš program – Naša Opatija živa od Učke do mora jer i Učka i more trebaju bolje, rezimirala je Slani.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net