NEXPO 2013. – Rijeka i Opatija domaćini regionalnog sajma jugoistočne Europe

NEXPO_2013

NEXPO je regionalni sajam jugoistočne Europe, koji okuplja predstavnike lokalne uprave, lokalnih udruga, agencija za razvoj, predstavnike civilnog društva te tvrtki iz jugoistočne Europe i šire.

Opatija, Rijeka – NEXPO 2013. održat će se u Hrvatskoj od 25. do 27. rujna 2013., pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, a gradovi domaćini ove značajne manifestacije su Rijeka i Opatija

NEXPO je regionalni sajam jugoistočne Europe, koji okuplja predstavnike lokalne uprave, lokalnih udruga, agencija za razvoj, predstavnike civilnog društva te tvrtki iz jugoistočne Europe i šire, te druge. Što se glavnih ideja i ciljeva tiče, NEXPO promiče ulogu lokalne samouprave i proces decentralizacije, regionalnog povezivanja, promiče decentraliziranu suradnju, regionalne tvrtke i izgradnju mira i stabilnosti. Sajam se održava u organizaciji NALAS-a (mreža udruga lokalnih vlasti u jugoistočnoj Europi koja okuplja otprilike 4000 organizacija lokalne vlasti), Udruge općina RH, Udruge gradova RH, Grada Rijeke i Grada Opatije.

NEXPO 2013. održavat će se u Sportskom centru Zamet u Rijeci, a sajmu će prethoditi i konferencija NEXPO 2013 (HKD Sušak). Tema konferencije je integracija u EU, dok je ovogodišnja tema sajma posvećena energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Sajam će pružiti mogućnost susreta s predstavnicima poslovnog sektora i privući potencijalne investitore za svoje projekte u energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. Očekuje se da će NEXPO 2013. okupiti više od 2000 posjetitelja i sudionika na izložbenom prostoru od 4000 m2 u Sportskom Centru Zamet u Rijeci, na koji će ulaz biti besplatan i otvoren za javnost.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!