Nigel Kennedy u Kristalnoj dvorani @ Festival Kvarner

U drugom dijelu lipanjskog serijala koncerata Festivala Kvarner nastupio je talijanski ansambl ‘Accordone’, a u naredna tri dana nastupiti će Nigel Kennedy, orkestar ‘Purpur’ i Steude Quartet.

Opatija – U drugom dijelu lipanjskog serijala koncerata Festivala Kvarner, sinoć je predstavljen talijanski ansambl ‘Accordone’, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Koncert je naslovljen ‘Fra’ Diavolo’, a radi se o programu koji ‘Accordone’ izvodi diljem svijeta, a snimku koncerta je objavio i TV kanal ‘Mezzo, kultni muzički satelitski program.

Nigel Kennedy

Danas, 8. lipnja, s početkom u 20 sati, u Kristalnoj dvorani nastupit će jedan od najpoznatijih violinista današnjice – Nigel Kennedy. Nigel Kennedy snimio je brojne klasične koncerte, a njegovi albumi spadaju u najprodavanije na svijetu, no nije se odrekao i glazbenih pravaca – jedan od njegovih muzičkih inspiratora je Jimi Hendrix, grupa Doors, svirao je s Kate Bush, zaljubljenik je u jazz i svira Klezmer glazbu.

Nastup Orkestra ‘Purpur’ koji će pod dirigenskim vodstvom maestra Ivana Repušića izvesti djela Sorkočevića, Haydna, Mozarta i V. Williamsa – održati će se u subotu, 9. lipnja – vrhunac je prvog dijela Festivala Kvarner. Orkestar čine članovi Bečke filharmonije Volkhard Steude (violina), Holger Groh (violina), Elmar Landerer (viola) i Wolfgang Härtel (violončelo) te Christoph Hartmann (oboa) i Audun Halvorsen (fagot).

U nedjelju, 10. lipnja, nastupom Steude Quarteta u 11 sati u Kristalnoj će dvorani završava prvi dio Festivala Kvarner. Volkhard Steude (violina), Holger Groh (violina), Elmar Landerer (viola) i Wolfgang Härtel (violončelo) – članovi Bečke filharmonije – a izvest će djela F. Schuberta, L. Cherubinija i L. van Beethovena.

Ulaznice su u prodaji u uredu Festivala Kvarner u Opatiji (051 210 512), Turističkom informativnom centru u Opatiji (051 271 310), i agenciji Newsound Matulji (0981894687), a mogu se kupiti i online na web stranicama www.festivalkvarner.com.

Ulaznice za grupe mogu se rezervirati u uredu Festivala Kvarner (051 210 512) ili na e-mail ticket@festivalkvarner.com.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!