Niko Vlatković za pobjedu Opatijaca

Arhiva

Arhiva

S ovom pobjedom i nova tri boda, Opatijci su zadržali drugu poziciju, iza vodećeg NK Novigrada, s dva boda manje, ali i dalje s utakmicom manje. Slijedeće kolo, Opatija gostuje u Bujama.

Opatija – Rutinska pobjeda igrača u bijelim dresovima, koja je mogla biti izražena i većim omjerom da je Niko Vlatković bio precizniji u još dvije, više nego izgledne, prilike za postizanje zgoditka.

Utakmicu je bolje otvorila gostujuća ekipa, kad se u 6′ Hamidović našao u povoljnoj prilici, no njegov udarac iskosa s 15 m vratar Peterfai je rukom skrenuo u korner. Do 17′ igralo se uglavnom na sredini terena, domaćin nešto agilniji, ali bez konkretnih prilika, a onda se Vlatković našao u izglednoj prilici no, previše je oklijevao, dovoljno da mu savić uđe u blok i skrene loptu u korner.

A utakmica je riješena u 26′ kad je Količ izborio jednu “ničiju” loptu na lijevom boku na sredini igrališta, potom lijepim i točnim dugim pasom pronašao Rudana na desnom boku, koji iz prve ubacuje pred vrata gostiju gdje ju Vlatković sam i neometen na 5 m od vratiju, glavom posprema u prvi kantun nemoćnog vratara Berkovića.

Mogao je Niko Vlatković povećati vodstvo u 42′ kad je Čubelić lijepo prošao lijevom stranom, prebacivši loptu preko svojeg čuvara i potom ljevicom pronašao, ponovo usamljenog Vlatkovića na 5 m od gola, no ovaj put Vlatković iako opet cilja, glavom šalje loptu tik kraj desne stative nemoćnog gostujućeg vratara. i osim još tri intervencije vratara Naprijeda, Berkovića, koji je izlaskom iz svog prostora predosjetio i otklonio potencijalnu opasnost za svoja vrata, to je bilo sve što se događalo u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu gledali smo sličnu “predstavu”, laganu inicijativu domaćina i jalove pokušaje Naprijeda da nešto konkretnije učine prema naprijed. Ipak, najopasnije situacije dogodile su se pred vratima gostiju, najprije u 62′ Gnip je lijepo prošao po desnoj strani i uputio oštar prizeman udarac kojeg Krešić iz neposredne blizine šalje pokraj gola, a samo dvije minuta kasnije Rudan s desnog boka ponovo precizno pronalazi Vlatkovića na nekih 10 m od gola , no njegov udarac odlazi preko vratiju.

Izlaskom Čubelića i Tkalčevića u domaćim redovima dolazi do brojnih rošada u ekipi, pa u posljednjih 10 minuta utakmice, gosti vrše pritisak na vrata Opatije, no osim tri uzastopna kornera iz kojih se nije stvorila niti jedna opasnija situacija, do promjene rezultata nije došlo, iako je Bjelanović mogao bolje iskoristiti kontru, nakon jednog od kornera gostiju kad je i vratar Berković otišao u domaći 16-terac, a vrata Naprijeda bila su potpuno nebranjena.

S ovom pobjedom i nova tri boda, Opatijci su zadržali drugu poziciju, iza vodećeg NK Novigrada, s dva boda manje, ali i dalje s utakmicom manje. Slijedeće kolo, Opatija gostuje u Bujama.

Arhiva

Arhiva

3. HNL ZAPAD
Datum: 12.04.2014.
Kolo: 23
Kategorija: SENIORI
Igralište: NK Opatije
Suci: Dražen Petrović ( Viškovo ), Zvonko Radić ( Kastav ), Jerko Grgurica ( Rijeka ), 4. sudac: Marko Raguž ( Rijeka )
Delegat: Dean Caput ( Rijeka )
Liječnik: dr Ivan Rosović
Povjerenik za sigurnost: Bojan Planinić
Strijelci: 1:0 Niko Vlatković u 26′
Žuti karton: Tkalčević, Erceg, Lazić, Vlatković( NK Opatija ), Lukačić ( NK Naprijed )

NK OPATIJA – NK NAPRIJED 1 : 0 ( 1 : 0 )
NK OPATIJA:
Peterfai, Tkalčević ( 69′ Radomir ), Krešić, Mance, Rudan, Žgomba ( 61′ Gnip ), Lazić, Kolić, Vlatkovič, Erceg, Čubelić ( 50′ Bjelanović )
Trener: Zoran Bogolin

NK NAPRIJED: Berković, Kružić, Ende, Savić, Murica, Radmanović ( 84′ Basara ), Čop ( 61′ Škulić ), Kanjer, Petrović, Lukačić, Hamidović ( 66′ Žarić )
Trener: Saša Peršon

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!