Ništa od Zakona o LRH

liburnija_rhOpatija/Zagreb – Propao je SDP-ov prijedlog takozvanog “zakona o LRH”, službeno znan kao “Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o preuzimanju dioničkih društava”, javlja Novi list u svom današnjem izdanju. Protiv zakona glasalo je 75 zastupnika u Saboru, a za je bilo samo njih 35-etero.
Prema tumačenju ovog dnevnika, ovakav razvoj događaja najviše je pogodio Grad Opatiju koji je računao na zakonsku mogućnost da se objava obaveznog preuzimanja stopostotnog udjela u poduzeću Liburnia Riviera Hoteli proglasi nepotrebnom. Time bi se skinuo i ”Damaklov mač” koji prijeti gradskoj riznici – za obavezu koju joj je ”natrpala” Hanfa, Opatija bi morala prikupiti čak 1,3 milijarde kuna, a potencijalne gubitke mogle bi joj donijeti i milijunske kazne koje Hanfa propisuje i tužbe malih dioničara.
Posljednja solucija na raspolaganju Opatiji jest pozitivna presuda Upravnog suda, koja bi potvrdila opatijske argumente da se prilikom preuzimanja vlasništva nad kontrolnim paketom LRH radi o izvornom stjecanju.
– Ono što se događa u Saboru ja ne mogu komentirati, ali Opatija i dalje stoji pri tome da ima pravo na 25 posto i jednu dionicu, te da se radi o izvornom stjecanju. Te dionice mi već imamo na papiru, a sada još samo treba riješiti problem s Hanfom. Što se nas tiče, ovom se odlukom ništa bitno ne mijenja, poručio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u izjavi za Novi list.
Ivan Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net