Nitko neće hotele

bristolOpatija, Lovran – Usprkos kvalitetnom poslovanju i dobrim gospodarskim rezultatima, hoteli Grupacije Magnum već nekoliko godina ne mogu naći kupca spremnog izdvojiti traženu cijenu, objavio je Novi list, koji donosi i izjavu direktorice hotel Loredane Perčić.
S obzirom na loše najave, godina je prošla vrlo dobro i iznad svih očekivanja. Lošinjski hotel Apoksiomen je tako ostvario odličnih 13 posto više prihoda nego lani. Karakterističan je bio izuzetno kasni buking, rezervacija su bile maksimalno desetak dana unaprijed. Početak godine je bio najlošiji dio godine, dok smo u kolovozu ostvarili i znatno bolje rezultate nego lani. Dok se prije koju godinu 2 zvjezdice praktički nije moglo prodati, sada se takav smještaj dosta traži čemu je očito doprinio i dobar odnos ”vrijednosti za novac” i činjenica da se zbog krize gleda na svaki euro, rekla je Perčić o poslovanju tvrtke i hotela ”Opatija” koji ima dvije zvjezdice.
Uz ovaj hotel, u vlasništvu Grupacije Magnum nalaze se i hoteli ”Bristol” i ”Astoria” te hotel ”Apoksiomen” u Malom Lošinju. Nije poznata cijena koju austrijski vlasnici traže za objekte, kao niti podatak prodaju li se hoteli odvojeno ili u paketu. Međutim, sigurno je da su sporoj prodaji kumovala kriza koja je rezultirala manjkom investitora te odluka vlasnika objekata da ne odustaju od tražene cijene ”ni za cent”. Uz tri hotela u vlasništvu ”Magnuma”, u Opatiji se vec dugo vremena prodaje hotel ”Adriatic”, a i tvrtka Liburnia Riviera Hoteli pokušava se ”riješiti” objekata ”Danica” i ”Lauriana” u Lovranu.
Martin Kralj

error: Content is protected !!