Niže cijene vode i odvodnje @ Liburnija


Zbog sniženja PDV-a sa 23 na 10 posto, pojeftinit će cijena vode na području Liburnije, i to u prosjeku ukupno oko 6,5 posto. Nove cijene vode možete pronaći na službenim stranicama Komunalca.
Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga – Dobre vijesti za potrošače vode na liburnijskom području – što će reći, gotovo sve građane i gospodarstvenike – zbog uvođenja niže stope PDV-a na vodne usluge, od 1. ožujka ove godine pojeftinila je cijena vode i odvodnje. U prosjeku, nova cijena ukupno je 6,5 posto niža od dosadašnje.
– Na području Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage od 1. ožujka cijene vode su niže, i to od jedne kune po kubiku pa do gotovo dvije kune, ovisno o tarifi u kojoj se nalaze potrošači. Ovo pojeftinjenje bit će vidljivo već na sljedećem računu, odnosno onome koji građanima dolazi početkom travnja, jer će se na njemu obračunati potrošnja iz ožujka, objasnio je direktor Komunalca Ervino Mrak.
Tako će većina građana, umjesto dosadašnje cijene od 15,26 kuna po kubiku za vodu, te 3,46 kuna za odvodnju, na računima za travanj ove usluge plaćati 14,25, odnosno 3,09 kuna po kubiku. Gospodarstvo će, u najvećem dijelu, vodu umjesto 19,09 kuna plaćati 17,58 kuna, a odvodnju umjesto 5,24 kune plaćati 4,68 kuna po kubičnom metru.
Nove cijene vode za pojedine općine i grad Opatiju možete pronaći na službenim stranicama Komunalca.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!