NK Mune: Golijada u Klani

NK Mune

NK Mune

Petnaest minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka, Klanjci su spasili bod. Ćaćić je, iz ”slobodnjaka“ s lijevoga boka ubacio loptu pred vrata, gosti nisu dovoljno čvrsto reagirati pa Corallini stiže podmetnuti kopačku i promijeniti smjer lopti za 4:4.

Klana – Izgleda da će ove sezone gostovanja ekipe NK Muna kod najbližih susjeda obilježiti golijade. Nakon rezultata 3:3 na gostovanju u Lovranu, na gostovanju u Klani palo je 8 golova. Nesigurni golmani, rezultatski obrati, neuvjerljiva arbitraža Riječana Marina Rožmana obilježili su uzbudljivi dvoboj susjeda.

Revija golova započela je u 22 minuti – domaćin je probio desni bok i, nakon dvostrukog dodavanja nabačena je lopta u peterac gdje je . I. Laginja vrškom kopačke gura loptu u bliži kut za 1:0.

Osam golova rezultat je sraza NK Mune i Klana

Osam golova rezultat je sraza NK Mune i Klana

Izjednačenje slijedi nakon dva dodira lopte, gosti su nakon zgoditka pokrenuli loptu sa centra, vratili je Vidmaru koji je, vidjevši vratara Filipa Raspora na petercu, ne oklijevajući, lobom pogodio mrežu za 1:1.

Domaćin vrši pritisak i već nakon 7 minuta Klana ponovno vodi: J. Laginja je izveo korner i ravno iz kuta igrališta zatresao mrežu pokraj skamenjenih i totalno krivo postavljenih obrambenih igrača Muna – 2:1 u 30 minuti. I dok se Munjci nisu ni pribrali nakon primljenog gola, Sanković je sa lijevoga boka nabacio loptu, a Šimunović je skrenuo glavom u donji lijevi kut – 3:1 u 33 minuti.

No gosti se nisu predavali: u 41 minuti, Vidmar je izveo slobodan udarac a u metežu pred vratima F. Raspora, koji je odbio prvi udarac, najbrži i najprisebniji je Vukelić koji trese mrežu i smanjuje na 3:2. Voda je ušla u uši klanjskoj obrani, i dvije minute kasnije Ciceran izjednačuje iz neposredne blizine nakon što su bezuspješno domaćini pokušavali iznijeti loptu ispred svog gola.

U 59 minuti iskusni Simčić izborio je najstrožu kaznu, nakon što ga je Dubrović srušio u kaznenom prostoru. Potezanje je započelo daleko van šesnaesterca, ali zadatku nedorasli sudac Rožman donosi odluku koja je trebala vratiti prednost domaćinu. No Muminović je uspio dekoncentrirati Simčića i još jednom je potvrđeno pravilo da najstrožu kaznu ne treba izvoditi igrač na kojem je napravljen prekršaj. Udarac završava u vratnici, a gosti brzim protunapadom u 66 minuti stižu u prednost. Bijeg po desnom krilu, prebacivanje lopte na lijevu stranu gdje je prihvaća Pribanić i prebacuje je preko istrčalog F. Raspora. Od 3:1 do 3:4 !!!

Ipak, petnaest minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka, Klanjci su spasili bod. Ćaćić je, iz ”slobodnjaka“ s lijevoga boka ubacio loptu pred vrata, gosti nisu dovoljno čvrsto reagirati pa Corallini stiže podmetnuti kopačku i promijeniti smjer lopti za 4:4.

Do kraja utakmice bila je po još jedna prilika na svakoj strani, no vratari F. Raspor i Muminović djelomično su se iskupili za propuste prilikom primljenih pogodaka spašavajući vrata smjelim intervencijama.

KLANA – MUNE 4:4
Stadion Grašćina
Gledatelja: 200.
Sudac: Marin Rožman (Rijeka) 5,5.
Strijelci: 1:0 I. Laginja (22), 1:1 Vidmar (22), 2:1 J. Laginja (30), 3:1 Šimunović (33), 3:2 Vukelić (41), 3:3 Ciceran (43), 3:4 Pribanić (66), 4:4 Corallini (75)
Žuti kartoni: Corallini, J. Laginja, Šimunović, Ćaćić (Klana), Cetina, Vukelić, Dubrović, Trošelj, Pribanić (Mune)

KLANA: F. Raspor 5, Sanković 6, Stanić 6, Marko Jerbić 6, D. Raspor 6 (70 Kalinić -), Simčić 6, Mario Jerbić 6 (81 Kalinić -), J. Laginja 6,5, Šimunović 6, Corallini 6, I. Laginja 6 (68 Krešić -)

MUNE: Muminović 5, Beni 6, Cetina 6, Dubrović 6, Posarić 6 (46 Mohorovičić 5,5), Ciceran 6 Pribanić 6, Šokčić 5,5, Trošelj 5,5 (65 Karlovčan -), Vidmar 6, (71 Vrhovac -), Vukelić 6 (od 81′ Mulac -)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!