NK Mune: Remi protiv Klane

Arhiva

Arhiva

Mora se priznati da su cijelu utakmicu Klanjci i njihovi prvi susjedi igrali beskompromisno, do posljednjeg daha, a pobjedi su bili blizu i jedni i drugi.

Mune – Već je gotovo tradicionalno da na gostovanju u Klani nogometaši Muna od gotove stvari naprave triler. Utakmica je i ovaj put počela odlično za goste. Stanić je probio bok, ušao u šesnaesterac, a Gržinčić je neoprezno startao i prekršajem zaustavio gostujućeg igrača. I kad su svi očekivali egzekuciju i vodstvo NK Muna, najbolji strijelac lige Karlo Šneler odlučio je umjesto muškim šutom “panenkom” svladati domaćeg vratara. No, Raspor nije nasjeo na ”provokaciju“ i s lakoćom je ukrotio njegov mlaki udarac. Nakon toga se igra odvijala između dva šesnaesterca, bez nekih uzbuđenja. I konačno u 33. minuti Šneler se iskupio. Probio se s lijeve strane do kornerske crte i ubacio pred vrata. Klanjski braniči reagirali su mlako, pa je Kalinić prizemnim udarcem zatresao mrežu u lijevom kutu domaćeg gola, 0:1.

Jedanaest minuta nakon izmjene strana Bradašević je iznudio kazneni udarac na rubu kaznenog prostora. Beni ga je, kao zadnji igrač obrane Muna, u izglednoj situaciji zaustavio prekršajem i sucu Musulinu nije preostalo drugo nego da ga ”nagradi“ crvenim kartonom i uputi u svlačionicu. Josip Laginja je snažno tukao, vratar Čituljski šakama odbio loptu, a u kratkotrajnom metežu najprisebniji je bio Ivan Laginja, gurnuvši loptu u mrežu, uz desnu vratnicu, 1:1. Uzaludni su bili protesti gostiju zbog navodnog nedozvoljenog položaja domaćeg napadača, iako se mora priznati da se i sa tribina činilo kako su gosti u pravu i kako je Laginja doista bio u ”ofsajdu“.

Nakon isključenja, očekivalo se da će brojčano inferiorni gosti primiti i drugi pogodak. No, uz par izmjena i preslagivanje redova, čak su uspjeli u par navrata i zaprijetiti domaćinima, dok s druge strane Čituljski i nije imao nekih ozbiljnijih intervencija. Prema kraju utakmice igra se počela svoditi na preskakivanje redova i ”napucavanje“ lopte prema napadačima. ali bez nekog efekta.

Mora se priznati da su cijelu utakmicu Klanjci i njihovi prvi susjedi igrali beskompromisno, do posljednjeg daha, a pobjedi su bili blizu i jedni i drugi.

Prva županijska liga, 10. kolo
KLANA – MUNE 1:1 (0:1)

Stadion Grašćina
Gledatelja: 150
Sudac: Jasmin Musulin
Strijelci: 0:1 Kalinić (33′), 1:1 I. Laginja (56′)
Žuti kartoni: Vrsaljko, I. Laginja, Gržinčić, T. Ujčič (Klana) Stanić, Mlinarić, Grbac (Mune).
Crveni karton: Beni (Mune) 55′

KLANA: F. Raspor, Ćaćić, T. Ujčič (od 82′ D. Raspor -), Klobučar, Vrsaljko, J. Laginja, Iskra, Bradašević, Marinac – (od 11′ P. Ujčič -, od 46′ Jerbić), Gržinčić, I. Laginja (od 86′ Lučić -)

MUNE: Čituljski, Beni, Cetina, Dramac, Stanić, Kalinić (od 58′ Jugović -), Šneler, Grbac, Dukić, Šokčić (od 71′ Vidović -), Mlinarić (od 74′ Dubrović -)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!