NK Opatija bez drugoligaške licence: Kantrida ne ispunjava uvjete za 2. HNL

NK Opatija bez drugoligaške licence: Kantrida ne ispunjava uvjete za 2. HNL

Arhiva: NK Opatija na Kantridi

Još jednom se pokazala potreba za adekvatnim stadionom. Opatijski nogometaši u prilici su izboriti povijesni uspjeh kluba, ali pitanje je – gdje će igrati?

Opatija – NK Opatija ulazak u Drugu HNL može izboriti na travnjaku, ali teže preskače birokratske prepreke. Naime, HNS je jučer objavio klubove koji su zadovoljili uvjete za licenciranje stadiona za nastupanje u 1. i 2. ligi.

Kantrida, kultni riječki stadion, ne udovoljava niti drugoligaškim kriterijima, budući da NK Opatija nije uspjela dobiti pozitivno mišljenje Saveza za natjecanje u tom rangu na kultnom riječkom stadionu.

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.

Ispunjenje kriterija s oznakom „A“ i „B“ uvjet je za izdavanje licence. U slučaju neispunjenja kriterija s oznakom „B“ tijela za licenciranje izdaju licencu, ali primatelju licence izriču kaznu ukora ili novčanu kaznu. Kriteriji s oznakom „C“ imaju status preporuke i primjer su dobre prakse.

Na odluke Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke, odnosno do 28. svibnja klubovi kojima je odbijena molba za licencu mogu podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja.

 

error: Content is protected !!