NK Opatija i NK Crikvenica u finalu

nk_opatija_stoti-1…na opatijskom travnjaku održava se turnir, pod nazivom, ”100. godina NK Opatije“…
…danas je na rasporedu finale, te utakmica za ukupni poredak, nakon lega slijedi fešta…

Opatija – Na dobro pripremljenom opatijskom travnjaku, jučer je počeo turnir, pod nazivom ”100. godina NK Opatije“. U svečanoj i rođendanskoj atmosferi, pred skoro dvjestotinjak ljubitelja nogometa u prvoj utakmici dana sastali su se NK Crikvenica i NK Grobničan. Svi koji su došli, zasigurno nisu požalili jer je utakmica bila prava „nogometna ljepotica“ koja je obilovala i prigodama i golovima.
U prvom poluvremenu dominirala je Crikvenica koja je povela s 3 : 0, da bi u drugom poluvremenu glavnu riječ vodili gosti s Grobnika, koji su smanjili na 3 : 2 iz dva opravdano dosuđena jedanaesterca, potom imali još dvije izgledne prilike za izjednačenje, ali umjesto da dođe do poravnanja rezultata, Crikvenica iz jedne kontre povećava vodstvo na 4 : 2. Konačan rezultat, 4 : 3, postavlja najljepšim golom (iskosa s lijeve strane s 25 m u suprotne rašlje vratara Crikvenice) dana igrač NK Grobničan – Ivković.
Imao je Grobničan i priliku za izjednačenje, ali se na njihovu žalost rezultat nije promijenio i Crikevnica zasluženo ide u sutrašnje finale. U prvoj utakmici posebno se istaknuo trostruki strijelac u redovima Crikvenice – Spasić, dok je u redovima Grobničana vrlo zapaženu ulogu odigrao Imeraj.
U drugoj utakmici dana, na koju se na tribinama opatijskog stadiona skupilo i 300-tinjak gledatelja, domaćin i slavljenik NK Opatija slavila je protiv gostiju s Krimeje, NK Orijenta s minimalnih 1 : 0 zgoditkom povratnika iz Austrije, Nike Vlatkovića. Za razliku od prve utakmice, druga utakmica dana i ovog turnira bila je puno slabija i brojna publika na žalost nije imala prilike vidjeti nešto puno od nogometa. Kod domaćina, u prvom poluvremenu s nekoliko lijepih akcija po lijevoj strani istaknuo se Bernard Šuker, no ubrzo je i on utonuo u današnje opće opatijsko sivilo, a u obrani je svojom sigurnošću dominirao prinova Kolić. U redovima mlade momčadi Orijenta nije bilo istaknutijih pojedinaca.

Liburnija.net: Turnir '100. godina NK Opatije' @ Opatija

Liburnija.net: Turnir '100. godina NK Opatije' @ Opatija


Vrijedni organizatori turnira, domaćini, na čelu s predsjednikom Odbora za obilježavanje 100-godišnjice NK Opatije, Ivom Kiriginom, nakon prvog dana, mogu biti zadovoljni prije svega s posjetom ( besplatni ulaz je vjerojatno pridonio tome), potom s viđenom kvalitetom nogometa u prvoj utakmici. Također, zadovoljstvo s novootvorenim kafićem, koji je očito više nego uspješno zamijenio dugogodišnju improviziranu ”ugostiteljsku“ uslugu na igralištu, moglo se je vidjeti i na ozarenim licima posjetitelja.
Više nego dobra uvertira i najava za današnji program, u 16 i 30 sati utakmica za treće mjesto između NK Grobničan i NK Orijent, zatim finale u kojem će snage odmjeriti današnji pobjednici NK Crikvenica i NK Opatija, potom slijedi mala ceremonija tj. podjela pehara za 1, 2, 3 i 4. mjesto, najboljem strijelcu i najboljem igraču turnira i za kraj zajedničko druženje uz iće i piće uz pratnju harmonike. Jedna mala nogometna veselica na opatijski način.
Nadamo se da će brojni ljubitelji nogometa i pristalice svih sudionika turnira i sutra doći i bodriti svoje miljenike. Jer, bila bi prava šteta propustiti dobar nogomet i sportsku veselicu nakon završetka turnira.
Liburnija.net: Turnir '100. godina NK Opatije' @ Opatija

Liburnija.net: Turnir '100. godina NK Opatije' @ Opatija


Mladen Sinožić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net