NK Opatija: Izvještaji s utakmica mlađih uzrasta

Da se u omladinskom pogonu NK Opatije u proteklom periodu radi kvalitetno, pored prošlotjedne najave o vjerojatnom odlasku trojice mlađih pionira u redove HNK Rijeke, stigla je još jedna potvrda, juniori Luka Jakopović i Andrej Gačanin, nakon završetka natjecateljske sezone, odlaze na probu u Švicarsku.

Opatija – Još jedan ‘bogati“ nogometni vikend je iza nas. Mlađi morčići su trebali igrati play off protiv ekipe Starog grada, ali su im protivnici otkazali tj. predali susret pa su mlađi morčići natjecateljsku sezonu završili na trećem mjestu (za 1. mjesto razigravaju Rijeka i Lučki radnik), a slobodnu subotu iskoristili su za ”Triangolo“ , turnir na kojem su sudjelovali Lučki radnik, Lovran i Opatija. U prvom susretu Lučki radnik je pobijedio Lovran s 3 : 2, u drugom je Opatija bila bolja od Lovrana 4 : 1, dok je u zadnjem susretu, koji je odlučivao o pobjedniku Lučki radnik je pobijedio Opatiju s 1 : 0.

Mlađi morčići Opatije nastupili su u slijedećem sastavu: Bolterstein, Diković, Šafarek, T. Blečić, Zanet, Čule, Pozderac, Traub, N. Džaja, Kumičić, J.Sinožić, K.Kurti, Ajanović, S. Blečić, Peruč, Buršić, Kaftanić, pod stručnim vodstvom trenera Borisa Petrovčića i Stipe Mikulića. Strijelci u pobjedi nad Lovranom bili su Dominic Traub 2, Din Pozderac 1 i Kristijan Kurti 1. Stariji morčići odigrali su play off utakmicu sa Starim gradom, izgubili s 3:2, ali slijedi uzvrat za 7 dana u Opatiji.

Da se u omladinskom pogonu NK Opatije u proteklom periodu radi kvalitetno, pored prošlotjedne najave o vjerojatnom odlasku trojice mlađih pionira u redove HNK Rijeke, stigla je još jedna potvrda, juniori Luka Jakopović i Andrej Gačanin, nakon završetka natjecateljske sezone, odlaze na probu u Švicarsku.

Mlađi i stariji pioniri igrali su redovno 25 kolo 1.Omladinske lige, kadeti i juniori 24. Kolo 2.HNL Zapad, a kako su prošli pročitajte u izvještajima koji slijede.

2 HNL ZAPAD – PODSKUPINA A
Kategorija: JUNIORI
Igralište: NK Opatije
Sudac: Robi Stojaković ( Lovran ), Marko Balen ( Rijeka ), Jerko Grgurica ( Rijeka )
Delegat: Vojislav Aladžić ( Rijeka )

NK OPATIJA – NK BORAC 6 : 1 ( 2 : 0 )
NK OPATIJA:
Jakopović, T.Sinožić, Benčan , Kovačević, Hasičić, Srok, Marinčić, Šaina, Francetić, Tominić, Pribanić
Trener: Dragan Tadić

Strijelci: 1:0 Igor Pribanić u 10′; 2:0 Mateo Srok u 39′; 3:0 Dorian Tominić u 48′; 4:0 Vito Marinčić u 67′; 5:0 Vjeran Šaina u 73′; 5:1 Almir Begić u 79′; 6:1 Igor Pribanić

Naime, ovaj vikend, točnije u nedjelju, na gradskom stadionu Opatija odigrano je 24.kolo između ekipe NK Opatija i NK Borac iz Bakra. Sramotno je to što su se gosti pojavili tek sa devetoricom igrača, ali ipak treba im čestitati na fair-play igri te na borbi do kraja susreta unatoč tome što ih je bilo tek 9. Ova “trening” utakmica bila je samo prilika za igrače NK Opatije da se istrče 90minuta i uzmu 3 boda bez napora. Također bi ovu utakmicu mogli nazvati “Viktorijom”, poznatom igrom na jedna vrata jer su Opatijci napadali cijelu utakmicu, a gosti pokušavali primiti što manje golova. S obzirom na njihovu brojnost rezultat i nije bio tako velik, ali moramo uzeti u obzir da ni Opatijci nisu dali svoj maksimum već su pokušavali zabiti gol na način na koji inače ne pokušavaju pa možemo spomenuti zanimljivu situaciju u drugom poluvremenu kada su gosti iz Bakra napravili prekršaj na dvadesetak metara, a slobodni udarac je izveo ni manje ni više nego vratar opatijske momčadi Jakopović, njemu na žalost nije pošlo za nogom da zabije pogodak kao što je to učinio poznati hrvatski vratar Subašić nekoliko dana prije, no pokušaj je bio dobar. Do kraja sezone preostale su još dvije utakmice, prva koja slijedi je u gostima protiv Crikvenice, a za kraj prvenstva u Opatiju dolazi ekipa NK Klane. U ta zadnja dva susreta Opatijci očekuju svih 6 bodova s kojim će sezonu završiti sa ukupno 60 bodova. Osim toga vrijedi spomenuti da je ekipa NK Orijent ovoga vikenda poražena sa rezultatom od 3:1 protiv Naprijeda pa je zaostatak za Orijentom smanjen na samo jedan bod.

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Juniori

2 HNL ZAPAD – PODSKUPINA A
Kategorija: KADETI
Igralište: NK Opatije
Sudac: Marko Balen ( Rijeka ), Robi Stojaković ( Lovran ), Jerko Grgurica ( Rijeka )
Delegat: Vojislav Aladžić ( Rijeka )

NK OPATIJA – NK BORAC 0 : 2 ( 0 : 0 )
NK OPATIJA:
Uni, Ciceran, Ribarić , Mahulja, Vuković, Martinčić (73′ Ružić ), Margetić , Rigović (63′ Jenuš ), Mrzlić (70′ M.Mrđenović ), Bojić, Kurti (63′ D.Mrđenović )
Trener: Đani Sinožić

Strijelci: 0:1 Rasim Spasoli u 42′; 0:2 Luka Matković u 76′

Kadeti Opatije odigrali su još jednu od uobičajenih utakmica koje smo ovog proljeća imali prilike gledati kad je ova kategorija u pitanju. U prvom poluvremenu bili su nadmoćni, imali tri više nego izgledne prilike (Mrzlić, Pribanić, Martinčić), koje nisu iskoristili tj. realizirali i kako to u nogometu biva, kazna je stigla u drugom poluvremenu. Nakon još jedne prilike i opasne situacije pred vratima Borca, odmah na početku drugog poluvremena, uslijedila je brza kontra gostiju, i izvanredno ubačenu loptu u prazni prostor iza obrane Opatijaca, prima Spasoli, kreće sam prema vrataru Uniju, kojeg zaobilazi i upućuje loptu u praznu mrežu – 0:1. To je ujedno bio i prvi udarac kadeta Borca u okvir vratiju Opatije, no istu, ako ne i bolju priliku imao je Rigović u prvom poluvremenu kad su on i Ribarić bili sami pred vratarom Borca, i kad je Ribarić nesebično uposlio Rigovića, on je umejsto u mrežu pucao točno u vratara. Nakon vodstva kadeta iz Bakra, gosti su imali više od igre i vratar Uni je u dva navrata spašavao svoja vrata, a igrači Opatije, kao da su se ”ispuhali“ i više nisu stvorili niti jednu izgledniju priliku za postizanje zgoditka. Svoju bolju igru u nastavku, Bakrani su potvrdili u 76′ kad je jednu lijepu akciju snažnim udarcem s ruba 16-terca zaključio Luka Matković za konačnih 0:2.

NK Opatija - Kadeti

1.OMLADINSKA LIGA PGŽ
Kategorija: ML.PIONIRI
Igralište: NK Opatije
Sudac: Hrvoje Horvat ( Rijeka )

NK OPATIJA – NK NAPRIJED 4 : 0 ( 1 : 0 )
NK OPATIJA:
Uzelac, Gerčer, Kozina (31′ T.Jukičić ),, Srok , Smolica (45′ Memeti ), M.Jukičić, Zovko, Škarica , Tešić , Flego , Paro (31′ A.Džaja )
Trener: Igor Tkalčević

Strijelci: 1:0 Toni Srok u 7′; 2:0 Dino Tešić u 35′; 3:0 Toni Srok u 45′; 4:0 Dino Tešić u 48′

Utakmica koja će se više pamtiti po neuobičajenih 3 žuta kartona za preoštre startove i 1 za povlačenje protivnika za dres, koje je sudac Horvat dodijelio pionirima Naprijeda. Što se rezultata tiče, dječaci u crno-bijelim dresovima, rutinski su odradili utakmicu, po dva gola u svakom poluvremenu, postigli su dvostruki strijelci, Toni Srok i Dino Tešić, koji su i zgoditke ravnopravno podijelili, po jedan u prvom i drugom poluvremenu. I time pokazali da interes HNK Rijeke za ovom dvojicom mlađih pionira nije slučajan.

NK Opatija - Mlađi pioniri

1.OMLADINSKA LIGA PGŽ
Kategorija: ST. PIONIRI
Igralište: NK Opatije
Sudac: Hrvoje Horvat( Rijeka )

NK OPATIJA – NK NAPRIJED 6 : 1 ( 4 : 0 )
NK OPATIJA:
Peruč, Vrdoljak (45′ Žic ), Klarić, Selimović (45′ Šaina ) , Tercolo (55′ A.Zelenika ) , Mataija (45′ Antolović ), Nikčević, Mohorovičić (50′ Augustinović ), Brubnjak (36′ Bačvarov ), Poljak , Rupnik (36′ Cetin )
Trener: Goran Brajković

Strijelci: 1:0 Niko Nikčević u 7′; 2:0 Nevio Klarić u 9′; 3:0 Vito Tercolo u 15′; 4:0 Nevio Klarić u 20′; 4:1 Matej Gorupić u 50′; 5:1 Martin Antolović u 52′; 6:1 Niko Nikčević u 60′

Pitanje pobjednika ove utakmice riješeno je u prvih 15 min utakmice kad su stariji pioniri Opatije pogocima Nikčevića, Klarića i Tercola poveli s 3:0. Da bi do kraja poluvremena Mataija je povisio na nedostižnih 4:0. U drugom poluvremenu, domaći su se malo opustili, što su dječaci iz Hreljina iskoristili i preko Gorupića smanjili na 4:1, ali su Opatijci potom još malo dodali ”gasa“ i s dva zgoditka ( Antolović , Nikčević ) postavili i konačan rezultat.

NK Opatija - Stariji pioniri

2.OMLADINSKA LIGA PGŽ
Kategorija: ML.PIONIRI ( godište 2000. )
Igralište: NK Opatije
Sudac: Nihad Mehinović ( Rijeka )

NK OPATIJA – NK STARI GRAD 2 : 3 ( 0 : 0 )
NK OPATIJA:
Vrkić, Matulja, Ch.Josipović, Brckan, Peleš, Čurić, Gecaj, Bogolin, Marinković, Vlah, Sporiš, D.Diković, Ramljak, Cetina, Gerovac, Srdoč, Sušanj, Varljen

Strijelci: 1:0 Flamur Gecaj u 33′; 1:1 Ređep Redžepi u 34′; 1:2 Ređep Redžepi u 39′; 1:3 Duje Zrilić u 48′; 2:3 Karlo Brckan u 52′ ( 11m )

Nakon ”sušnog“ prvog poluvremena, u drugom je palo pet zgoditaka. Iako su dječaci trenera Igora Tkalčevića poveli na samom početku drugog poluvremena preko Flamura Gecaja, dječaci iz Starog grada, brzo su uzvratili i u razmaku od samo 5 min preokrenuli rezultat u svoju korist preko dvostrukog strijelca Ređepa Redžepija. A kad su u 48′ povećali svoje vodstvo na 1:3, preko Duje Zrilića, pobjednik ovog susreta već se nazirao. Domaći su do kraja utakmice, jedino uspjeli ublažiti poraz, preko Karla Brckana iz najstrože kazne.

Marko Francetić, Mladen Sinožić / Liburnija.net

error: Content is protected !!